Hamilton wijst naar baan als schuldige: 'Auto niet veranderd en ik ben hetzelfde' Formule 1
Formule 1

Hamilton wijst naar baan als schuldige: 'Auto niet veranderd en ik ben hetzelfde'

Hamilton wijst naar baan als schuldige: 'Auto niet veranderd en ik ben hetzelfde'

Voor Mercedes was de vrijdag in Hongarije een moeilijke, zo zag ook Lewis Hamilton. De Brit had het moeilijk om zijn auto in bedwang te houden en pikte zelf ook nog eens schade op, waardoor ook zijn longrun verre van ideaal was. De baan ligt de auto gewoon niet, zo concludeert hij. Toch heeft hij goede hoop dat zijn team het probleem weet op te lossen, en dan is het gat gelijk aan vorige week in Frankrijk.

In gesprek met Sky Sports vertelde Hamilton dat het gevoel met de auto verre van goed was vandaag. Met een zevende en elfde tijd zijn de resultaten ook niet waar de Zilverpijlen verwacht worden. 'De auto loopt totaal niet lekker. Het verandert zo erg van baan tot baan. We moeten zien hoe we de auto laten werken. Het was een moeilijk dag', aldus de voormalig wereldkampioen.

Het is niet alsof hijzelf of de auto verander is ten opzichte van vorige week, dus het ligt vooral aan de baan, zo concludeert de Brit. 'Aan de auto is niks veranderd, en ik ben ook dezelfde coureur. Het werkt gewoon niet op deze baan. Als we het op weten te lossen, dan zal het gat ongeveer hetzelfde zijn als vorige week', verwacht Hamilton, die daarmee hoopt net als in Frankrijk de strijd aan te kunnen met Sergio Pérez.

Hamilton reed schade

Afgezien van het feit dat de tijden alles behalve om over naar huis te schrijven waren, had de Brit zelf ook niet de meest vlekkeloze sessie op de baan in Hongarije. Hij pikte wat schade op voor hij aan de longrun begon en wist daardoor ook geen geweldige racesimulatie neer te zetten. 'Ik kon aan het einde niet rijden, want ik had schade. Ik miste veel downforce, dus de longrun was lastig. Het is een zwaar weekend.'

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws