Marko geeft lastige afweging van Red Bull in Australië vrij: 'Verstappen miste downforce' Formule 1
Formule 1

Marko geeft lastige afweging van Red Bull in Australië vrij: 'Verstappen miste downforce'

Marko geeft lastige afweging van Red Bull in Australië vrij: 'Verstappen miste downforce'

De alarmbellen gaan bij Helmut Marko nog niet rinkelen na de eerste twee vrije trainingen in Australië. Red Bull Racing legde het in beide sessies af tegen Ferrari, maar de Red Bull-adviseur ziet nog geen reden tot zorg. Het team weet waar het tijd kan winnen, en verwacht dat de situatie betreffende het asfalt zelf nog zal veranderen.

'We verliezen vooral in de derde sector veel tijd ten opzichte van Ferrari', zo opent de Oostenrijker zijn analyse bij ORF na afloop van de tweede vrije training. 'Carlos Sainz was daar tijdens de eerste vrije training acht tienden sneller dan Verstappen', ziet hij. Die laatste trage bochten van Albert Park Street Circuit vormen dan ook een struikelblok voor het team uit Milton Keynes.

Wat ging er precies mis? Red Bull lijkt in haar zoektocht naar rechtelijnsnelheid misschien wat doorgeslagen te zijn. Marko licht het toe: 'Verstappen had te weinig downforce. Nu is het aan ons om te bepalen of we voor minder topsnelheid moeten gaan om met meer downforce te rijden, of het te laten zoals het is.' Uiteindelijk zal de keuze vallen op de optie die over het geheel de snelste rondetijd oplevert.

Daarnaast zeggen de tijden van de eerste twee vrije trainingen niet alles. Op zaterdag en op zondag wordt er nog meer rubber op het recent geasfalteerde circuit gelegd, terwijl ook de buitentemperatuur wat omhoog gaat. 'Laten we kijken hoe het circuit zich verder ontwikkelt naarmate het weekeinde vordert', benadrukt de adviseur dan ook.

Ferrari is sneller

Wel kan naar aanleiding van de tijden op vrijdag gesteld worden dat Ferrari meer snelheid heeft. In de eerste vrije training wisten Sainz én Charles Leclerc voor de Red Bulls te komen in de rangorde, 's middags was het enkel de Monegask. 'Ferrari's prestatie is in ieder geval nog niet zorgwekkend', concludeert Marko, die een positief perspectief houdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws