Marko heeft geen boodschap aan mager lichtpuntje: 'Dat gaat ons niks opleveren' Formule 1
Formule 1

Marko heeft geen boodschap aan mager lichtpuntje: 'Dat gaat ons niks opleveren'

Marko heeft geen boodschap aan mager lichtpuntje: 'Dat gaat ons niks opleveren'

Helmut Marko is net als na de afgelopen vrijdag van raceweekenden ontevreden over de openingsdag van het weekend van Red Bull Racing. Max Verstappen en Sergio Pérez kwamen niet in de buurt van de snelste tijden, en klaagden allebei over een stuiterende auto. Marko zag ook een pluspunt, maar vreest vooral voor de kwalificatie.

Het is dit jaar een terugkerend probleem bij Red Bull dat de RB20 begint te stuiteren op hobbelige circuits met gladder asfalt. Voor het weekend werd dus al gevreesd voor een moeizaam weekend, en Marko ziet die vrees vooralsnog uitkomen. 'We hebben de afstelling nog niet zo goed voor elkaar als we graag zouden willen. We hebben de auto blijkbaar te stijf afgesteld', zegt de balende teamadviseur tegen de Duitse tak van Sky Sports.

Kopzorgen bij Verstappen

Eén lichtpuntje: aan het einde van de tweede vrije training deden de coureurs nog een long run, en hierin presteerde Verstappen wel goed. Daar heeft Marko echt geen boodschap aan. 'Dat gaat ons niks opleveren als we niet vooraan beginnen. We moeten de auto dus zo afstellen dat we de kerbstones beter aankunnen en beter over de kerbstones kunnen rijden', weet Marko. In Monaco is inhalen bijna onmogelijk, waardoor de kwalificatie cruciaal wordt.

Marko merkte verder ook op dat Verstappen en Sergio Pérez allebei dezelfde problemen hadden, en dezelfde beperkingen doorgaven via de boordradio. Beide mannen klaagden erover dat de auto te veel stuiterde. 'Max zei dat de auto net een kangoeroe is, en Pérez had hetzelfde probleem. Met de resultaten van de long runs weten we wel welke richting we moeten inslaan', concludeert Marko. De Oostenrijker gaf echter aan dat het 'twijfelachtig' is of Red Bull de problemen onder de knie krijgt voor de kwalificatie. Marko gaf ten slotte aan dat Charles Leclerc de duidelijke favoriet is. De Monegask reed de poletijd van Verstappen uit 2023 al aan flarden.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws