Red Bull stelt toekomst van kopstuk Monaghan veilig met nieuw contract Formule 1
Formule 1

Red Bull stelt toekomst van kopstuk Monaghan veilig met nieuw contract

Red Bull stelt toekomst van kopstuk Monaghan veilig met nieuw contract

Red Bull Racing zag eerder deze maand Adrian Newey vertrekken, maar de constructeurskampioen heeft wel goed nieuws te melden omtrent chief engineer Paul Monaghan. Het kopstuk van het team heeft een nieuw contract getekend bij Red Bull Racing, volgens verschillende internationale media.

Terwijl er ook geruchten zijn over een mogelijk vertrek van sportief directeur Jonathan Wheatley, zal het voor Red Bull een belangrijke slag zijn om met Monaghan een ander kopstuk langer vast te leggen. Er wordt gesproken over een langdurig contract, al is er nog niks bekend over de precieze contractduur. Monaghan is sinds de oprichting van het Formule 1-team actief bij Red Bull.

Red Bull heeft meer belangrijke personeelsleden met contracten die binnenkort aflopen, waaronder dus ook Wheatley. Eerder dit seizoen wist Red Bull ook al een nieuw contract te sluiten met technisch directeur Pierre Waché. Daarnaast stelde het team dit jaar al de toekomst veilig van het aerodynamische kopstuk Enrico Balbo en de kopman van het motorenproject, Ben Waterhouse.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

alain prost paul monaghan red bull racing
Paul Monaghan met Alain Prost.

Blijft Wheatley?

Eerder werd alom aangenomen dat Wheatley op weg is naar Audi of Alpine als teambaas, maar Motorsport.com meldt nu dat de kans steeds groter lijkt te zijn dat ook Wheatley bij het team blijft. Voor de toekomst van Max Verstappen zal dit belangrijk nieuws zijn: de Limburger benadrukte al meerdere malen het belang van het bij elkaar houden van de belangrijkste mensen in het succesverhaal van Red Bull Racing. De Nederlander won de afgelopen drie seizoenen de wereldtitel, en is ook dit jaar weer de leider in het kampioenschap.

Monaghan werkt al voor Red Bull sinds de overname van Jaguar Racing voor het 2005-seizoen, en is een van de weinige werknemers die dus mede verantwoordelijk was voor alle successen. Na het afronden van de deal met Monaghan zal de aandacht verder naar Wheatley verschuiven in de komende periode.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws