Marko juicht niet te vroeg: 'Laat me alsjeblieft met rust met al die berekeningen' Formule 1
Formule 1

Marko juicht niet te vroeg: 'Laat me alsjeblieft met rust met al die berekeningen'

Marko juicht niet te vroeg: 'Laat me alsjeblieft met rust met al die berekeningen'

Max Verstappen kan theoretisch gezien aankomend weekend al wereldkampioen Formule 1 worden, één race voor het einde. In Saoedi-Arabië moet de Nederlander het gat naar concurrent Lewis Hamilton vergroten van acht naar 26 punten om de titel al in de wacht te slepen. Het kan echter nog alle kanten op natuurlijk, dat vindt Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko ook. Hij wil helemaal niets weten van allerlei gekke berekeningen en blijft met twee benen op de grond staan.

'Laat me alsjeblieft met rust met al die berekeningen. Of moet ik weer aan komen zetten met die 50 punten die Max buiten zijn schuld heeft verloren?', zegt de 79-jarige man uit Graz tegen het Oostenrijkse medium OE24. Wanneer hem uitgelegd wordt dat een mechanisch mankement voor Hamilton al kan betekenen dat Red Bull de coureurstitel binnen heeft blijft Marko sceptisch. 'Zoiets gebeurt alleen maar bij de Mercedes van Bottas, met Hamilton gebeurt nooit iets.'

Het Jeddah Corniche circuit afkrijgen is een race tegen de klok geworden en dus ziet de Red Bull-adviseur het nut er niet van in om vroeg af te reizen naar het Midden-Oosten. 'Dat heb ik aan Toto Wolff en zijn vriend Alex Wurz overgelaten, zij zijn samen al overgevlogen. Maar wat brengt ons dat? Zover ik weet is er nog niks af.' Marko is daarentegen wél positief over Verstappen. 'Hij heeft maar een paar trainingsrondjes nodig en dan heeft hij het circuit wel onder de knie.'

Red Bull moet terugvechten na twee verloren races

Met, zoals het lijkt, nog twee Mercedescircuits is Red Bull nog niet zeker van beide titels. Al helemaal met de raketmotor van Hamilton, die hij ook al in São Paulo gebruikte. Toch blijft het Red Bull-kamp optimistisch. 'In Brazilië waren we kansloos en in Qatar hadden we het helemaal mis met de autoafstelling. Max gaat nog steeds aan kop en we zullen moeten terugvechten in Jeddah. Max heeft nog alle kansen', vertelt Marko.

Lees meer over:
Formule 1 F1 F1 nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws