Nieuwe F1-commentator apetrots: 'Ik heb hier jarenlang naar toegewerkt' Formule 1
Formule 1

Nieuwe F1-commentator apetrots: 'Ik heb hier jarenlang naar toegewerkt'

Nieuwe F1-commentator apetrots: 'Ik heb hier jarenlang naar toegewerkt'

Na ongeveer dertig jaar verdwijnt Olav Mol als voornaamste stem binnen de Formule 1 in Nederland. Viaplay, onderdeel van de Nordic Entertainment Group, heeft gekozen om in zee te gaan met Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Bij Mol viel het nieuws zwaar, maar Valkenburg kan niet wachten om de uitdaging aan te gaan. 'Woorden kunnen niet helemaal omschrijven hoe ondersteboven en trots ik ben.'

Aankomend seizoen maakt de Formule 1 binnen Nederland de overstap van Ziggo Sport naar Viaplay. In november werd het al duidelijk dat Robert Doornbos wel een gesprek zou starten bij de streamingdienst, maar rondom Mol en Jack Plooij bleef het lange tijd stil. Woensdagavond werd het duidelijk dat de jarenlange commentator de overstap niet zal maken. Zijn plaats wordt dus ingenomen door Valkenburg en Heemskerk.

Valkenburg heeft op Instagram zijn eerste reactie gegeven op het nieuws. De Bredanaar mag nog niet te veel loslaten van zijn nieuwe werkgever. 'Woorden kunnen niet helemaal omschrijven hoe ondersteboven en trots ik ben.' Ook bij Omroep Brabant geeft Valkenburg een korte reactie. 'Ik ben heel blij en enorm trots. Ik heb heel erg lang naar toegewerkt', aldus Valkenburg. Op 8 december geeft Viaplay een persconferentie en dan mag de nieuwe Formule 1-commentator ook meer vertellen.

Ervaring in de motorsport

Ondanks dat Valkenburg nog geen ervaring heeft als commentator bij de Formule 1, heeft de commentator al een aardige staat van dienst. De Brabander heeft andere klassen van de motorsport mogen becommentariëren bij RTL en Eurosport. Valkenburg heeft onder andere ervaring met de 24 uur van Le Mans en de Dakar Rally. Desalniettemin moet de commentator nu de stem van een generatie doen vergeten bij de Formule 1.

Wedden op GP van Saoedi-Arabië: Hamilton de favoriet, kan Vettel verrassen in Jeddah?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws