Russell en Latifi racen voor Sir Frank Williams: 'We blijven pushen om' Formule 1
Formule 1

Russell en Latifi racen voor Sir Frank Williams: 'We blijven pushen om'

Russell en Latifi racen voor Sir Frank Williams: 'We blijven pushen om'

Bij Williams Racing staat aankomend weekend volledig in het teken van de op 79-jarige leeftijd overleden Sir Frank Williams. Als oprichter en voormalig teambaas heeft hij een speciale rol gehad binnen het team. In Jeddah zullen alle Williams-teamleden aan hem denken. In de Williams Racing-preview vertellen coureurs George Russell en Nicholas Latifi samen met Head of Vehicle Performance Dave Robson hoe speciaal Sir Williams eigenlijk was.

Britse coureur Russell vertelt over hoe speciaal Sir Williams was. 'Sir Frank was een belangrijk figuur in de Britse motorsport. Niet alleen om welke moeilijkheden hij heeft overwonnen, maar ook vanwege het succes dat zijn team gekend heeft na zijn ongeluk. Veel mensen keken op naar hem. Hij werd altijd door de hele fabriek gerold in zijn rolstoel, je voelde altijd een bepaalde aanwezigheid wanneer hij er was. Het motiveerde alles en iedereen om zo goed mogelijk te werk te gaan, puur om de man wie hij was.'

Ook de 26-jarige Latifi heeft lovende woorden voor de de Brit. 'Ik kan zonder twijfel zeggen dat het hele team voor hem racet aankomend weekend. Zijn contributie aan de Formule 1 mag niet worden onderschat, om zijn naam te mogen vertegenwoordigen in een grootse klasse als de Formule 1 is een eer. We blijven pushen om het team weer vooraan de grid te krijgen.' Ook meldt Williams Racing dat ze verschillende eerbetonen hebben voor hun overleden held.

Eindsprint van 2021 voor Williams

Ondanks het verlies dat het team kent, zal er wel geracet worden. Williams zal er alles aan doen om hun achtste positie in het constructeurskampioenschap vast te houden. 'Met nog maar twee races in 2021 zijn we gefocust om alles uit de FW43B te halen wat erin zit om zo positief momentum mee te nemen naar volgend seizoen. We zullen ons maximaal moeten richten op de bandenprestaties zodat de coureurs het onderste uit de kan kunnen halen', zegt Robson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws