Norris over misdragende fans en diversiteit: 'Het gaat ons allen aan' Formule 1
Formule 1

Norris over misdragende fans en diversiteit: 'Het gaat ons allen aan'

Norris over misdragende fans en diversiteit: 'Het gaat ons allen aan'

Als reactie op de berichten dat vele fans zich hebben misdragen tijdens het Grand Prix weekend van Oostenrijk, geeft Lando Norris aan dat hij vindt dat hier meer tegen moet worden ingezet. Volgens hem is dit een verantwoordelijkheid van iedereen, en hij pleit voor meer actie.

Tijdens de persconferentie van aankomend raceweekend in Frankrijk werd aan de McLaren-coureur gevraagd zijn mening te delen over de racistische, seksistische en homofobe uitspattingen van sommige fans van het voorgaande weekend. 'Ik vind niet dat we kunnen zeggen dat dit een probleem voor de Formule 1 is. Het is een probleem voor ons allemaal', zei de jonge Brit.

'We moeten de geluiden met een ondertoon van discriminatie niet versterken. Dit zorgt voor een tweedeling. En die geluiden willen graag in de kranten verschijnen. Dat is nutteloos', antwoordde Norris met sterke taal. Voorafgaand werd aan Max Verstappen dezelfde vraag gesteld. De Nederlander vindt dat de sport actie moet ondernemen, niet de coureurs. Norris, tevens goede vriend van Verstappen, is het hier niet mee eens. 'Het gaat ons allen aan', is de Brit van mening.

Volgens Norris moet iedereen meer pushen voor diversiteit

Gedeeltelijk is de McLaren-rijder het wel eens met Verstappen. 'De Formule 1 moet honderd procent zeker meer doen', vervolgde hij. 'We hadden eerst We Race As One, maar dat waren alleen maar woorden, geen daden. We kunnen altijd meer doen.' Norris verwijst naar het voetbal, waar ze een hoop hebben verbeterd betreft diversiteit en inclusiviteit. 'Hoe meer stappen we in de goede richting zetten, hoe groter de kans is dat mensen daarin met ons mee gaan', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws