Marko oneens met Wolff: 'Dat is onzin, maar ik zag geen druppel zweet bij Max' Formule 1
Formule 1

Marko oneens met Wolff: 'Dat is onzin, maar ik zag geen druppel zweet bij Max'

Marko oneens met Wolff: 'Dat is onzin, maar ik zag geen druppel zweet bij Max'

Helmut Marko is het oneens met Toto Wolff, die suggereerde dat Red Bull Racing iedere Grand Prix in 2023 op zijn naam kan schrijven. Volgens de adviseur van het Oostenrijkse topteam is het onmogelijk om na één race te zeggen dat het winnen van alle wedstrijden een realistische mogelijkheid is.

'Dat is onzin, dat kun je na één race niet zeggen', reageert Marko in gesprek met OE24 op de eerdere uitspraken van landgenoot Wolff. 'Je hoeft alleen maar één foutje te maken in de opzet, zoals ons vorig jaar in Brazilië overkwam.' Toen liep Red Bull vanaf de eerste vrije training achter de feiten aan door met een suboptimale afstelling het gevecht aan te gaan.

Marko weet daarentegen maar al te goed dat de zaken er zeer rooskleurig uitzien voor Red Bull. De RB19 is een efficiënte auto als het gaat om luchtweerstand en creëert nauwelijks bandenslijtage - wat Wolff eveneens opmerkte. 'Misschien heeft hij het niet mis', vertelt Marko daarover. 'Overigens, ik zag geen druppel zweet bij Max', grapt de Grazer over de winnaar van de Grand Prix van Bahrein.

Mercedes zelf schuldig aan 'eigen gebrek aan kansen' volgens Marko

Desondanks doet de overmacht van Red Bull Marko niet denken aan de superioriteit van Mercedes in het recente verleden. Er is een wezenlijk verschil waarom de zaken toen wel goed liepen voor de Duitsers en minder voor Red Bull, waar dat nu andersom is. 'Het verschil is dat we een vijftig pk zwakkere motor van Renault hadden. Mercedes zorgt nu voor zijn eigen gebrek aan kansen.'

Voor Marko is het duidelijk dat Mercedes nu de plank heeft misgeslagen. Hij vraagt zich af hoe ze erbovenop willen komen. 'Ze hebben geen vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig seizoen. Als je naar de gaten kijkt, was het zelfs een stap achteruit. Ik ben benieuwd hoe ze nu verder gaan. Door het budgetplafond is het al zo'n probleem om de auto routinematig door te ontwikkelen. Hoe zet je een compleet nieuwe auto in elkaar? Tenzij ze de gouden kans vinden, wat ik niet zou aannemen op basis van recente ervaring.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws