Update | Red Bull reageert op uitgelekt document omtrent Porsche-samenwerking Formule 1
Formule 1

Update | Red Bull reageert op uitgelekt document omtrent Porsche-samenwerking

Update | Red Bull reageert op uitgelekt document omtrent Porsche-samenwerking

De samenwerking tussen Red Bull Racing en Porsche is voor het eerst officieel bevestigd. De Duitse motorfabrikant gaat in zee met het team van Max Verstappen en Sergio Pérez vanaf 2026. Dat was al een tijdje één van de slechtst bewaarde geheimen in de Formule 1, aangezien beide partijen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk de deal wilden beklinken. Porsche gaat vijftig procent van het Formule 1-project van Red Bull overnemen.

Dat blijkt uit een openbaarmakingsplicht van de verschillende autoriteiten, meldt Motorsport.com. De goedkeuring van de aanvraag die Porsche AG en Red Bull GmbH hebben gedaan werd deze week officieel gepubliceerd in onder andere Marokko. Die aanvraag moesten de bedrijven indienen bij de mededingingsautoriteiten, waarvan er twintig buiten de Europese Unie moeten liggen. Een van die landen was dus Marokko.

Hierin wordt duidelijk dat Porsche vijftig procent van het Formule 1-project overneemt. Eerst leek het erop dat het Duitse automerk alleen zou terugkeren als motorleverancier, maar ze worden dus ook voor de helft eigenaar van het team van Red Bull. Dat is een voordeel voor de Oostenrijkse renstal, aangezien de motoren voor de auto's gewoon onder één dak gemaakt kunnen worden. AlphaTauri zal ook gaan rijden met deze krachtbronnen, maar het team zal volledig in handen blijven van Red Bull.

Porsche en Red Bull wachten op motorreglement 2026

De samenwerking had al eerder bekendgemaakt moeten worden, namelijk tijdens de thuisrace van Red Bull. Het team had samen met Porsche een persbericht gepland, maar deze werd uitgesteld. De Formule 1-teams en de FIA zijn het nog altijd niet eens over de veranderende motorreglementen van 2026. Dit reglement is van cruciaal belang voor Porsche, maar ook Audi, om haar intrede te doen. Vooral Mercedes en Ferrari lijken momenteel nog in de weg te liggen.

Update 11.40u (28/07) | Red Bull reageert op uitgelekt document omtrent Porsche-samenwerking

Red Bull Racing heeft gereageerd na het uitlekken van een document waarin de samenwerking met Porsche vanaf 2026 wordt bevestigd. Telegraaf-journalist Erik van Haren heeft de reactie van het team van Max Verstappen en Sergio Pérez in handen en deelt deze op zijn Twitter-account.

Over het document, dat woensdagmiddag middels een openbaarmakingsplicht naar buiten is gekomen, zegt een woordvoerder van Red Bull: 'Zoals eerder aangegeven, blijven de organisaties in constructieve discussies. We kijken allemaal vooruit naar een bevredigende afronding van de verschillende sportieve, financiële en technische reglementen van de FIA voor 2026.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws