Marko over keuze om te racen in Jeddah: 'We moesten zekerheid hebben van de regering' Formule 1
Formule 1

Marko over keuze om te racen in Jeddah: 'We moesten zekerheid hebben van de regering'

Marko over keuze om te racen in Jeddah: 'We moesten zekerheid hebben van de regering'

De Formule 1 werd afgelopen weekend opgeschrikt door een droneaanval op het Aramco-depot in Saoedi-Arabië. Dit depot ligt op ongeveer elf kilometer afstand van het circuit en mensen begonnen zich af te vragen of de race wel door zou moeten gaan. Uiteindelijk werd de Grand Prix gewoon verreden, maar de discussies zijn nog steeds niet afgelopen. Helmut Marko geeft aan waarom de Formule 1 heeft besloten toch te racen.

Marko merkte ook al snel op dat het veel losmaakte in de wereld van de Formule 1. 'Het leverde natuurlijk enige discussie op', doelt de Red Bull Racing-adviseur bij ServusTV op de vele gesprekken na afloop van de tweede vrije training. Er werd uiteindelijk besloten dat er gewoon werd geracet. 'Dat was in ons kamp al vrij snel duidelijk. Wij steunen de rebellen echt niet, maar we deinzen ook niet terug. Anders kan je bij elk land een punt maken om niet te racen.'

Enkele teambazen hebben al aangegeven dat ze de coureurs niet in de houdgreep hebben genomen. Ook Marko geeft aan dat veiligheid een garantie moest zijn. 'Als je opstaat tegen dit soort acties dan moet je wel zekerheid hebben van de regering. Ze hebben aan ons uitgelegd dat een dergelijke droneaanval nog nooit een mensenleven heeft gekost en dat niemand in gevaar was. De wedstrijdleiding was natuurlijk sceptisch, maar de regering gaf aan hier al jaren mee te zitten en dat we gewoon konden racen.'

Verstappen ruikt brand in VT1

Alles begon bij de eerste vrije training. Max Verstappen gaf aan dat hij brand rook in zijn RB18. 'Bij ons begon het nogal komisch, aangezien Max zich in de auto afvroeg of er brand was in zijn bolide. We konden al vrij snel melden dat dit niet het geval was. Aan het einde van de training kwam bij ons de informatie binnen dat het zou gaan om een aanslag', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws