Coureurs krijgen meer zeggenschap in F1: rijders gaan rol spelen in besluitvorming Formule 1
Formule 1

Coureurs krijgen meer zeggenschap in F1: rijders gaan rol spelen in besluitvorming

Coureurs krijgen meer zeggenschap in F1: rijders gaan rol spelen in besluitvorming

De coureurs gaan meer zeggenschap krijgen als het aankomt op de strategische beslissingen van de Formule 1, meldt Craig Slater bij Sky Sports. De rijders vinden dat zij hét gezicht zijn van de sport en dat zij belangrijk zijn in het overbrengen van een goede boodschap. Deze verandering zat al een tijdje in de pijpleiding, maar door de gebeurtenissen in Saoedi-Arabië is dit proces eigenlijk alleen maar versneld. In de komende weken komen de coureurs en de top van de Formule 1 weer bij elkaar.

In de vergadering na de Grand Prix is dus duidelijk geworden dat de coureurs meer inbreng willen hebben in de besluitvorming van de sport. 'Dat gaat ook zeker gebeuren. In de komende weken zullen de coureurs zelf meerdere vergaderingen hebben en zal er ook gesproken worden met de top van de Formule 1. De coureurs willen meer zeggenschap hebben wanneer er belangrijke beslissingen genomen worden. Dat betekent ook dat ze gehoord willen worden over waar de Formule 1 wel en niet moet racen.'

In de afgelopen jaren is de Formule 1 steeds meer gaan leven in de wereld. De coureurs zien dan ook in dat hun stem van belang kan zijn. 'Ze willen meer zeggenschap, omdat ze inzien dat zij het gezicht van de sport zijn. Dat is nu meer het geval dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. Bijna elke coureur zit op social media en de Netflix-serie Drive to Survive is ook een factor. De persoonlijkheden van de coureurs zijn een belangrijke motor in het overbrengen van de boodschap van de Formule 1.'

Gebeurtenissen Jeddah de laatste druppel

Tijdens de eerste vrije training op het Jeddah Corniche Circuit was er een droneaanval op het Aramco-depot op zo'n elf kilometer van het circuit. Dat zette de problemen van de besluitvorming in de Formule 1 op de voorgrond bij de rijder. 'De coureurs hadden natuurlijk al wat zeggenschap, maar de gebeurtenissen in Saoedi-Arabië hebben dit verder uitvergroot. Ze hadden natuurlijk een hele lange discussie met de teambazen en de leiders van de Formule 1 over of ze wel moesten racen in Jeddah.' De race ging uiteindelijk dus door.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws