Marko over Verstappen bij Mercedes en 2026-motoren: 'Raad eens wie deze geruchten verspreidt' Formule 1
Formule 1

Marko over Verstappen bij Mercedes en 2026-motoren: 'Raad eens wie deze geruchten verspreidt'

Marko over Verstappen bij Mercedes en 2026-motoren: 'Raad eens wie deze geruchten verspreidt'

Hoewel het in de stand van beide kampioenschappen nog niet terug te zien is, is Red Bull Racing haast wekelijks in een harde strijd verwikkeld met McLaren en Lando Norris. Het Britse team eindigde al zeven weekenden op rij in de top twee, en staat aan de vooravond van haar thuisrace. Helmut Marko waarschuwt echter dat Red Bull ook op het punt staat om terug te slaan.

Afgelopen jaar was het weekend in Silverstone de definitieve doorbraak van McLaren. Dit seizoen begon het Engelse team nog net wat zwakker, als vierde team in Bahrein, maar sinds begin mei is McLaren niet meer vooraan weg te denken. De titels zijn nog geen zekerheid, en Marko geeft dan ook aan dat Red Bull niet stil zit. 'We zullen terugslaan. We gaan een upgrade introduceren', vertelt Marko in gesprek met oe24 over het weekend in Engeland. 'Ons doel is het winnen van de wereldtitel, en de Oostenrijkse Grand Prix heeft ons hierbij geholpen', deelt de teamadviseur met een verwijzing naar het feit dat Max Verstappen alsnog uitliep op Norris.

Mercedes

Vervolgens komt Mercedes ter sprake. De afgelopen jaren waren magere jaren voor de troepen van Toto Wolff, maar sinds Canada doet ook het Duitse team weer vooraan mee. In Oostenrijk kon George Russell profiteren van het vuurwerk tussen Verstappen en Norris. 'Ze komen eraan, maar ik denk dat ze nog niet in staat zijn om op eigen kracht te winnen. Ze hebben nog wat extra's nodig om te kunnen winnen', meent Marko.

Afgelopen weekend ging het bij Red Bull niet alleen over racen. Zo werd er geruzied tussen Jos Verstappen en teambaas Christian Horner, die terloops ook nog even wat opmerkingen over Toto Wolff stuurde. Marko - zelf niet vies van een directe opmerking af en toe - moest beide kampen oproepen om de verbale strijd te staken. 'Ik speel dit soort spelletjes niet mee. We willen wereldkampioen worden, en daarvoor moeten we al onze sterktes verbinden.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mercedes lewis hamilton oostenrijk sprint 2024
Mercedes krijgt het steeds beter voor elkaar.

Toekomst Verstappen

Verstappen zelf gaf op donderdag in Oostenrijk nog aan dat hij verwacht in 2025 nog gewoon voor Red Bull te rijden, maar de ruzie tussen papa en de baas zorgen wederom voor onzekerheid. 'Nogmaals: zolang Red Bull een auto aan Max kan geven waarmee hij kan winnen, en er een bepaalde vorm van harmonie in het team, dan zal hij zijn contract uitzitten', zegt Marko over de geruchtenstroom, waarmee hij dus twee voorwaarden aan het verdere verblijf van de Nederlander verbindt.

De interviewer ruikt ook dat er sprake van onduidelijkheid is: 'En wat als Mercedes hem een winnende auto kan geven?' vraagt Knut Okresek. 'Als, als, als... Op het moment is dit niet het geval', zo ontwijkt Marko de vraag. Het vragenvuur is helemaal geopend, want Marko wordt ook gewezen op geruchten over problemen rondom het Red Bull-motorproject. Zo meldden meerdere bronnen al dat de steun en rol van Ford op het spel staat. 'Raad eens wie deze geruchten verspreidt', aldus Marko. De Oostenrijker geeft zelf geen antwoord op die vraag, maar het is mogelijk een verwijzing naar Mercedes, aangezien het Duitse team net besproken werd.

'We liggen gewoon op schema', maakt de 81-jarige duidelijk. 'Er is geen 'Plan B'. Onze motor moet werken of gaan werken. Er zijn heel veel factoren die meespelen, zoals brandstof, de batterij, noem maar op. Het wordt spannend om te zien wie echt vooraan staat. Als het op paardenkrachten aankomt, zullen we zeker meedoen.' Marko wijst daarmee naar de verbrandingsmotor, en lijkt zich over de elektrische componenten niet uit te spreken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws