Jordan looft 'beer' Verstappen: 'Je moet voorbereid zijn, voordat je in de ring stapt met een beer' Formule 1
Formule 1

Jordan looft 'beer' Verstappen: 'Je moet voorbereid zijn, voordat je in de ring stapt met een beer'

Jordan looft 'beer' Verstappen: 'Je moet voorbereid zijn, voordat je in de ring stapt met een beer'

Voormalig teameigenaar Eddie Jordan vindt niet dat Max Verstappen iets verkeerd heeft gedaan in de Grand Prix van Oostenrijk. De excentrieke Ier is juist van mening dat de wereldkampioen alle recht had om zijn positie met hand en tand te verdedigen. Jordan wijst juist op de rol van Norris bij de botsing tussen beide coureurs.

Jordan heeft zich in het verleden al vaker lovend uitgelaten over Verstappen, en schaart zich nu ook weer achter de Nederlander. 'Max is een vechter. Hij is een beer', vertelt Jordan in de podcast Formula For Success, waarin hij samen met voormalig Formule 1-coureur David Coulthard de laatste ontwikkelingen in de sport bespreekt. 'Voordat je in de ring stapt met een beer, moet je voorbereid zijn', voegt Jordan toe over het duel tussen beide kemphanen.

Norris zelf gaat volgens Jordan ook absoluut niet vrijuit in het contact tussen beide mannen. 'Hij (Norris, red.) gaat eerst de ene kant op en dan de andere kant op, en daarna gebeurde dit incident. Het incident zelf had zo makkelijk vermeden kunnen worden', aldus Jordan. Aan de linkerkant van Norris was op het moment van het eerste contact nog veel ruimte om verder uit te wijken, maar Norris koos ervoor om dat niet te doen. De 24-jarige viel uiteindelijk uit, terwijl Verstappen met een vijfde plek de schade nog kon beperken.

Openbare weg

Jordan legt uit dat Verstappen zijn positie fel mocht verdedigen. 'Als je vooraan rijdt, en je verdedigt je positie, is het niet anders dan de regels op de openbare weg. De persoon vooraan heeft voorrang', benadrukt Jordan. 'Hij heeft er zelf voor gezorgd dat hij vooraan kwam te rijden. Dat heeft hij voor elkaar gekregen door daar te kwalificeren, of door list of door zijn racesnelheid, of wat dan ook. Hij leidt de Grand Prix. De coureur daarachter moet een weg om hem heen zien te vinden', vindt Jordan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws