Marko: 'Perez dichterbij Verstappen door 2022-auto's' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Perez dichterbij Verstappen door 2022-auto's'

Marko: 'Perez dichterbij Verstappen door 2022-auto's'

Helmut Marko zegt bij Formel 1 dat de nieuwe reglementen in de Formule 1 goed bij Sergio Perez moeten passen. De Oostenrijker denkt dat de Mexicaan ook daadwerkelijk dichter bij Max Verstappen zit dan een jaar geleden. Hij noemt deze ontwikkeling positief voor het team en voegt toe dat teamorders voorlopig niet aan de orde zijn.

In Saudi-Arabië wist Sergio Perez voor het eerst in zijn lange F1-carrière (na 215 Grand Prix weekenden) beslag te leggen op pole-position. Een dag later volgde door een ongelukkige safety car niet de gewenste beloning, al ziet Helmut Marko het optreden van Perez wel als een bemoedigend signaal. Volgens de 78-jarige Oostenrijker kan de tweevoudig GP-winnaar onder het nieuwe reglement iets dichter bij Max Verstappen komen dan dat vorig jaar het geval was.

Geen teamorders bij Red Bull

'Als je naar verschillende teams kijkt, dan zie je verschillende effecten van het reglement. Sommige coureurs zijn dichter bij elkaar gekomen, maar bij Ferrari zie je juist het tegenovergestelde', zegt Marko. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, komt Perez volgens Marko beter uit de verf: 'Ik denk dat er bij Perez twee factoren meespelen. Ten eerste past deze auto beter bij hem, hij voelt zich iets comfortabeler. Ten tweede kennen hij en het team elkaar nu een stuk beter dan vorig jaar. De race-engineer is enorm gegroeid in zijn rol en sowieso is er veel meer onderling vertrouwen te zien. Al met al zijn we erg blij met deze ontwikkeling.'

Marko ziet de progressie van Perez als een goede zaak voor het Red Bull team. Vrees voor een onderlinge strijd tussen de coureurs heeft de Red Bull-chef niet. Zo zijn teamorders vooralsnog niet aan de orde bij Red Bull Racing en had Perez in Jeddah ook 'gewoon' mogen winnen. 'Voor de race is al duidelijk gemaakt dat er geen regels zouden worden ingesteld, zeker niet zo vroeg in het seizoen en met beide coureurs op nul punten. En tijdens de race zag je dat de kwestie zichzelf min of meer zou oplossen', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws