Marko spreekt van een misverstand: 'Dat had Verstappen niet verwacht' Formule 1
Formule 1

Marko spreekt van een misverstand: 'Dat had Verstappen niet verwacht'

Marko spreekt van een misverstand: 'Dat had Verstappen niet verwacht'

Helmut Marko had het niet terecht gevonden wanneer Max Verstappen bestraft zou zijn voor het incident met Lando Norris. Beide coureurs kwamen bijna met elkaar in aanraking, nadat de Nederlander begon te glijden terwijl zijn Britse collega op hoge snelheid aan kwam rijden. Het ging echter om een misverstand, aldus Marko. Inmiddels is duidelijk dat Verstappen er zonder straf vanaf is gekomen.

In gesprek met Sky Sports vertelt Marko hoe het moment tussen beide coureurs tot stand kwam in zijn ogen. 'De warm-up van de banden is het belangrijkste en dat is voor elke auto anders. Norris haalde Max in en bracht hem een beetje van zijn stuk. Dat had Verstappen niet verwacht. Het was helemaal niet gevaarlijk', aldus de Oostenrijker, die het dus allemaal wel mee vond vallen.

De adviseur van Red Bull Racing kon zich dan ook niet voorstellen dat zijn coureur een straf zou krijgen voor het incident. Het was immers een misverstand. 'Ik kan me niet voorstellen dat er een straf op staat, misschien een waarschuwing. Het was gewoon een misverstand. Norris heeft niet geklaagd en Max heeft zijn excuses aangeboden met een handgebaar. Daarmee zou het afgehandeld moeten zijn.'

Verstappen komt weg met reprimande

Bij Red Bull zal men toch opgelucht adem hebben gehaald toen duidelijk werd dat Verstappen er met een reprimande vanaf komt. Voor het incident met Norris moest hij zich wel even melden bij de stewards, maar na de uitleg van de Nederlander is er besloten hem verder geen straf op te leggen. Op zondag mag hij dus gewoon vanaf poleposition vertrekken, waarna hij op jacht kan naar zijn tweede wereldtitel.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws