Marko voert de druk op bij Ricciardo: 'Hij zal snel met iets moeten komen' Formule 1
Formule 1

Marko voert de druk op bij Ricciardo: 'Hij zal snel met iets moeten komen'

Marko voert de druk op bij Ricciardo: 'Hij zal snel met iets moeten komen'

Daniel Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op het stoeltje bij Red Bull Racing naast Max Verstappen. Het contract van Sergio Pérez loopt namelijk aan het einde van dit seizoen af, maar als de Australiër, die dit seizoen uitkomt voor zusterteam Visa Cash App RB (RB), de stap naar het grote Red Bull wil maken, zal hij wat Helmut Marko betreft snel beterschap moeten tonen.

Het 2024-seizoen is voor RB en dan met name voor Ricciardo niet al te voortvarend begonnen. Tijdens het openingsweekend in op het Bahrain International Circuit kwam de Australiër weliswaar eerder over de finish dan teamgenoot Yuki Tsunoda, maar daar had de achtvoudig Grand Prix-winnaar wel de hulp van zijn team voor nodig.

In Saoedi-Arabië kon Ricciardo afgelopen weekend zelfs helemaal niet tippen aan zijn jongere teamgenoot. Waar Tsunoda in de kwalificatie wist te verrassen en Q3 wist te bereiken, daar bleef de coureur uit Perth steken op een teleurstellende veertiende plek. In de race ging het niet beter. De RB-coureur reed vrijwel de gehele race rond in de achterhoede en tot overmaat van ramp verloor hij in de slotfase ook nog eens de controle over zijn bolide.

Het bleef voor Ricciardo gelukkig beperkt tot een spin, maar Red Bull-adviseur Marko lijkt de druk op de ervaren coureur op te voeren. 'Er staat dit seizoen veel op het spel voor zowel Yuki (Tsunoda, red.) als Daniel (Ricciardo), red. Yuki's kwalificatie was erg goed en Ricciardo zal snel met iets moeten komen', laat Marko bij Speedweek duidelijk merken dat hij meer van de 34-jarige Australiër verwacht.

RB-coureurs zakken terug in de race

Ondanks de nauwere samenwerking met Red Bull is er voor RB nog veel werk aan de winkel. Aangezien Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin een voorsprong op de overige vijf teams lijken te hebben, zal het geen eenvoudige opgave worden om punten te scoren. Marko ziet dat de snelheid in de kwalificatie er, voornamelijk bij Tsunoda, wel goed inzit, maar tijdens de race vallen beide coureurs terug.

'In de kwalificatie is Tsunoda in ieder geval erg goed', begint Marko met een positieve noot. 'Daardoor rijdt RB in de eerste stint in de race in de punten. Daarna raken ze echter steeds verder achterop, op dat vlak is er werk aan de winkel. Ze kunnen hun snelheid op de langere termijn niet vasthouden in de race. Of ze belasten de banden te veel of er zijn andere redenen. Dat is wat we uit moeten zoeken', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws