Ricciardo valt door de mand: 'Op een gegeven moment is het gewoon klaar ook' Opinie
Opinie

Ricciardo valt door de mand: 'Op een gegeven moment is het gewoon klaar ook'

Ricciardo valt door de mand: 'Op een gegeven moment is het gewoon klaar ook'

Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo moet het voorlopig afleggen tegen Yuki Tsunoda in het interne teamduel. De Australiër kwam in de kwalificaties tweemaal tekort, en bungelde in Saoedi-Arabië achteraan rond, voordat hij de aandacht met een spin op zich gevestigd kreeg. Volgens Olav Mol en Renger van der Zande teert Ricciardo dan ook meer op zijn imago dan op zijn prestaties.

Ricciardo stapte in 2014 over naar Red Bull Racing, waar hij op knappe wijze viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel verschalkte. Twee jaar later kreeg de Australiër met Max Verstappen te maken, en aan het einde van 2018 vertrok Ricciardo richting motorleverancier Renault. Na twee jaar bij de Franse constructeur vertrok Ricciardo naar McLaren, waar hij op een overwinning na weinig bijzonders liet zien, en uiteindelijk zijn contract afgekocht zag worden.

Ricciardo leunt op de gunfactor

In 2023 mocht hij als derde rijder van Red Bull aan de bak, totdat hij na een veelbesproken test naar voren werd geschoven als vervanger van de zwak presterende Nyck de Vries. Daar maakt hij nog niet al te veel indruk, op een sterk optreden in Mexico na. 'Verdedigen wij Daniel Ricciardo niet te hard, omdat we het zo'n aardige jongen vinden?' vraagt Mol zich bij het Race Café van Ziggo Sport dan ook af, na een zwakke race van de Australiër, die ook nog spinde in de slotfase. 'Als je kijkt naar wat hij nu doet vergeleken met Pérez, zie ik hem niet Checo Pérez vervangen.'

Van der Zande plaatst ook zijn vraagtekens bij hoe Ricciardo terugkeerde in de Formule 1. 'Hij is al een paar jaar aan het sukkelen, en soms piekt hij. Ik geloof nog steeds dat die test bij Red Bull Racing... Je kan daar van alles doen qua mapping, en dan is hij de snelste die dag', zegt de coureur over de dag waarop Ricciardo eerst spinde. 'Op een gegeven moment is het gewoon klaar ook.'

Eerste details over 2025

Collega Jack Plooij had verder ook nog informatie over het volgende seizoen. 'De seizoenstart wordt in 2025 anders. We gaan niet meer in Bahrein testen, maar terug naar Barcelona', meldt de verslaggever van Ziggo Sport. 'En de eerste race, die vindt plaats in Australië. Dan blijven we Japan en China doen, want het hele Midden-Oosten-verhaal schuift op vanwege de ramadan. 'Het is geweldig dat we daar als eerste race naartoe mogen', vindt Plooij. De ramadan is in 2025 in de hele maand maart, waardoor het logisch is dat de races opschuiven naar april. Dit kan ook in 2026 nog een rol spelen, aangezien de ramadan dan weer een paar weken opschuift.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws