Marko vreest voor race Verstappen en Pérez: 'We kunnen niet veel veranderen' Formule 1
Formule 1

Marko vreest voor race Verstappen en Pérez: 'We kunnen niet veel veranderen'

Marko vreest voor race Verstappen en Pérez: 'We kunnen niet veel veranderen'

Helmut Marko heeft niet het volste vertrouwen in een goede afloop van de Grand Prix van Brazilië. Op de zaterdag had Red Bull Racing het erg moeilijk en tijdens de sprintrace moest Max Verstappen dan ook wat plaatsen afstaan. Zijn mediumband bleek niet te werken. Sergio Pérez klom nog wel wat plekken omhoog, maar kwam niet verder dan de vijfde plek.

'De mediumband werkte niet, het was de verkeerde keuze', begint Marko in gesprek met Sky Deutschland. 'Maar onze zwakte lag in de middensector. We verloren daar soms bijna een seconde en we waren gewoon niet snel genoeg. Het wordt hard werken of van de ene op de andere dag problemen oplossen, maar we kunnen niet veel veranderen. Mercedes was sterk, dat moeten we erkennen. We gaan nu kijken wat we voor de race kunnen doen.'

Waarom Red Bull er zoveel last van heeft, durft Marko niet te zeggen. 'Wij doen iets verkeerd of de anderen doen het zoveel beter. Verstappen had in zijn gevecht vrij snel last van oververhitting van de voorbanden. Pérez kon het tempo van Hamilton bij lange na niet bijhouden. Zijn banden begaven het ook op het einde. Dus veel dingen gingen mis of gingen niet zoals we ons hadden voorgesteld', besluit Marko

Pérez hoopt op teamwork van Red Bull

Voor Pérez zat er dan ook niet meer in dan de vijfde plaats. Of de Mexicaan had gehoopt dat Verstappen hem nog een extra punt zou gunnen? 'Nou, op zondag is de echte race waar een hoop punten worden vergeven. Ik denk dat we in de race als team moeten werken en we dan moeten proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen voor ons kampioenschap. Dat is het belangrijkste', aldus Pérez, die zegt verrast te zijn door de snelheid van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws