Russell ziet Verstappen al komen: 'Max is dé coureur die ik in de race moet verslaan' Formule 1
Formule 1

Russell ziet Verstappen al komen: 'Max is dé coureur die ik in de race moet verslaan'

Russell ziet Verstappen al komen: 'Max is dé coureur die ik in de race moet verslaan'

George Russell won de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië, maar is zich er zeker van bewust dat Max Verstappen tijdens de hoofdrace op zondag op jacht gaat naar de overwinning. Russell mag bij de race vanaf poleposition vertrekken en Verstappen vanaf de derde stek. De Nederlander moet het dan opnemen tegen de twee Mercedes-coureurs. De Brit gaat ervan uit dat het gevecht voor de overwinning van de race in ieder geval met de tweevoudig wereldkampioen gevochten gaat worden.

Russell startte de sprintrace vanaf de derde positie op de zachte band en had daarmee een voordeel ten opzichte van de Nederlander, die startte namelijk op de medium band. Verstappen lag een tijdje aan kop, maar had het lastig met de bandenslijtage, al wist hij de aanvallen van de Mercedes-coureur nog wel een paar keer te weren. Uiteindelijk wist Russell de eerste positie van Verstappen af te pakken, en daar bleef hij rijden tot het einde van de sprintrace.

'Ik ben zeker blij dat ik die inhaalactie op Max heb gedaan, al ging het niet zo soepel als ik in gedachten had', gaf de Brit toe bij Sky Sports na afloop. 'Hij verdedigde echt hard. Maar ik ben blij met de progressie', vertelt Russell. 'Dit gaat echt een boost zijn voor het team, ongeacht het resultaat van zondag.' Vooruitblikkend op de hoofdrace ziet Russell Verstappen al in zijn spiegels verschijnen. 'Max is dé coureur die ik in de race moet verslaan', legt de Brit uit. 'Max had vandaag een ongewone dag, maar hij heeft die extra set softs en wij moeten op een bepaald moment wel die mediums gebruiken.'

Sprintoverwinning betekent veel voor Russell

Met de overwinning van de sprintrace is Russell erg blij. Hij blikt kort terug op hoe lang hij de Red Bull-coureur al kent, wat het gevecht tussen de twee coureurs aan kop voor hem extra speciaal maakte. 'Ik kartte met Max in 2011, en dan hebben we nu een mooi, net gevecht gehad en dan de overwinning, dat betekent wel veel. En dat is ook waar de Formule 1 omdraait', vat de Brit samen. 'Wij hebben veel stappen gezet in de ontwikkeling, en we waren verrast hoe competitief we waren.'

Hoe dan ook is de Mercedes-coureur ervan overtuigd dat Verstappen vanuit P3 op hem af komt stormen. 'Max zal morgen door het veld vliegen, maar we hebben een luxepositie voorin het veld en met de strategie. Lewis (Hamilton, red.) deed het ook fantastisch vanuit P8. De auto voelt echt goed aan. We gaan voor de overwinning', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws