Mercedes blij met 'surrealistische inhaalactie op Verstappen' en denkt aan 'overwinning in Brazilië' Formule 1
Formule 1

Mercedes blij met 'surrealistische inhaalactie op Verstappen' en denkt aan 'overwinning in Brazilië'

Mercedes blij met 'surrealistische inhaalactie op Verstappen' en denkt aan 'overwinning in Brazilië'

Mercecedes is absoluut blij met het resultaat van de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië. Lewis Hamilton vond het voorafgaand aan de race surrealistisch om te bedenken dat hij een Red Bull Racing-bolide in zou halen, maar dat is toch gebeurd. Andrew Shovlin, hoofdingenieur van Mercedes, denkt dat alles waar ze op hadden gehoopt heeft plaatsgevonden. Hamilton en Shovlin denken alvast aan een overwinning in het land waar de zevenvoudig wereldkampioen ereburger is.

Max Verstappen verrastte de rest van de grid door de race te starten op de gele band in plaats van de rode band. Hierdoor had George Russell achter de Nederlander een voordeel. Hoe dan ook erkent Mercedes dat Verstappen nu wel een extra set rode banden over heeft voor de race van de zondag, dat kan nog wel eens nadelig zijn voor de Duitse renstal. Daar willen ze nu in ieder geval nog niet over nadenken. Hamilton is uiterst tevreden met het resultaat. 'Gefeliciteerd aan George, dit is echt een topresultaat voor iedereen binnen het team. Het gaat morgen lastig worden om die jongens (Verstappen, Sergio Pérez, red.) achter ons te houden, maar we gaan het proberen', stelt de Brit bij Sky Sports.

'Het voelde goed om het momentum te hebben', vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen bij Viaplay. 'Het was echt surrealistisch om te bedenken dat ik een Red Bull heb ingehaald. Ik dacht echt: dit is de eerste keer dat we ze hebben ingehaald in lange tijd. Ik ben heel erg trots op iedereen in het team.' De race van de zondag telt 71 ronden, en dan heeft Verstappen dus dat extra setje softs. Het is nog maar de vraag of Hamilton dat momentum vast kan houden. 'Ik denk het wel, maar dat zal aan het weer liggen. De auto voelde goed aan. We gaan nog wat kleine dingen aanpassen aan de vleugel om de balans helemaal goed te krijgen. Een overwinning in Brazilië zou fantastisch zijn', aldus Hamilton.

Shovlin: 'Het is lang geleden sinds dat we op de eerste startrij stonden'

Ook Shovlin is erg te spreken over de prestaties van het Mercedes-duo bij de sprintrace van het raceweekend. 'We weten dat George weet hoe hij moet racen. Hij is erg slim achter het stuur. Vandaag gaven we hem een auto waarmee hij kon vechten. We weten dat Verstappen lastig is om mee in gevecht te gaan, dus we zijn erg onder de indruk van George', start Shovlin bij Sky Sports. 'Vandaag gebeurde alles waar we op hadden gehoopt. Dat we sneller waren dan Max was een beetje onverwachts, maar veel daarvan kwam door de mediumband en het goede herstel van Lewis. Het is lang geleden sinds we op de eerste startrij stonden.'

Vanwege de gridpenalty van Carlos Sainz start Hamilton de race vanuit de tweede stek, al wordt zijn start van de sprintrace nog onderzocht. Mogelijk voldeed Hamilton zijn start niet helemaal aan de reglementen. 'We hebben nog niet met de wedstrijdleiding gepraat', vertelt de Brit. 'Ze kijken ernaar. Het lag misschien aan de startpositie, maar we hebben die beelden bekeken en het lijkt erop dat alles goed zit met de witte lijnen. Wellicht is het een sensorprobleem', legt de ingenieur uit. Of er gevolgen zijn voor Hamilton en een mogelijke start infringement is dus nog niet bekend.

'Die extra set rode banden gaat een voordeel zijn voor Red Bull, maar de eerste startrij is een goede positie voor ons. De temperatuur van de baan gaat hoe dan ook een uitdaging worden.' Met Russell vanaf poleposition en Hamilton vanaf de tweede stek heeft Mercedes inderdaad een luxepositie betreffende de strategie. Verstappen en teamgenoot Pérez maken de tweede startrij compleet en zullen ongetwijfeld dé competitie vormen voor de Duitse renstal. Of het voor vuurwerk gaat zorgen in de eerste bocht, is nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws