Marko zag giftige sfeer tussen Verstappen en Sainz: 'Hij leefde in schaduw van zijn vader' Formule 1
Formule 1

Marko zag giftige sfeer tussen Verstappen en Sainz: 'Hij leefde in schaduw van zijn vader'

Marko zag giftige sfeer tussen Verstappen en Sainz: 'Hij leefde in schaduw van zijn vader'

Helmut Marko blikt terug op de Toro Rosso-periode, waarin Max Verstappen en Carlos Sainz teamgenoten waren. Beide coureurs kwamen in 2015 voor het eerst uit in de Formule 1, en daarin wist vooral Verstappen goede resultaten te boeken. Dat zorgde ervoor dat de Nederlander in het jaar erop al werd gepromoveerd naar Red Bull Racing, terwijl Sainz achterbleef bij Toro Rosso.

'Het was ongelukkig voor hem om Max als teamgenoot te hebben', begint Marko in het magazine Red Bulletin. 'De sfeer tussen de twee bij Toro Rosso was behoorlijk giftig.' Uiteindelijk besloot Sainz om na nog geen drie seizoenen te vertrekken bij het zusterteam van Red Bull. 'Met de set-up die we toen hadden, zag ik geen manier om hem bij ons te houden, dus ging hij naar Renault, McLaren en toen Ferrari.'

Marko wilde Verstappen en Sainz promoveren

In eerste instantie wilde Marko de twee rookies gaan promoveren naar Red Bull, maar dat bleek een te riskante keuze. Er ontstonden al snel spanningen tussen Verstappen en Sainz, en vooral de huidige Ferrari-coureur leed daaronder. Sainz kreeg namelijk niet de kans om zijn ervaring bij Toro Rosso voort te zetten, terwijl Verstappen al snel werd gepromoveerd naar een zitje bij het hoofdteam.

Waar het gedrag van Sainz toentertijd vandaan kwam, denkt de Red Bull-adviseur wel te weten. 'Lange tijd leefde Sainz in de schaduw van zijn vader, een tweevoudig wereldkampioen rally. Hij is ten onrechte opgezadeld met het imago de verwende zoon van een autocoureur te zijn, en heeft voortdurend moeten vechten om zijn weg te vinden', zo luidt de uitleg van Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws