Herbert ziet Schumacher groeien bij Haas: 'We beginnen de echte Mick te zien' Formule 1
Formule 1

Herbert ziet Schumacher groeien bij Haas: 'We beginnen de echte Mick te zien'

Herbert ziet Schumacher groeien bij Haas: 'We beginnen de echte Mick te zien'

Johnny Herbert geniet ervan dat Mick Schumacher steeds meer van zich af weet te bijten binnen het team van Haas. Kevin Magnussen wordt gezien als de eerste man bij de Amerikaanse renstal, maar Schumacher wist in de afgelopen twee races voor zijn teamgenoot te eindigen. Daarmee ontstaat er binnen Haas ook steeds meer een strijd, iets wat Herbert alleen maar kan toejuichen.

'Hij heeft lering getrokken uit zijn ongelukken in Saudi-Arabië en Monaco' , begint Herbert bij Speedweek.com, als hem wordt gevraagd naar de resultaten van Schumacher in het huidige seizoen. 'Een ongeluk zoals hij in Jeddah had, neem je mee en stop je ergens in je achterhoofd. Zulke tegenslagen laten een jonge coureur groeien, want ik denk zeker dat hij de afgelopen weken enorm heeft gewonnen.'

'Deze resultaten komen onder grote druk'

Volgens Herbert was het ook intern bij Haas heel belangrijk dat Schumacher beter zou gaan presteren. 'Het was onmiskenbaar welke signalen teambaas Günther Steiner gaven', haalt de oud-Formule 1-coureur aan. 'Deze resultaten komen onder grote druk. Het zegt veel voor mij dat Schumacher tijdens de sprint in Oostenrijk dacht dat hij de snellere man was, en dat ook vertelde aan het team. Na de race was hij boos dat er niet van plaats was gewisseld.'

Dat Schumacher boos was, liet hij dan ook weten in interviews na afloop. 'Het brengt een beetje de Michael Schumacher in Mick naar boven', ziet de Brit. 'Die ongeduldige, agressieve, boze kant, en dat is fundamenteel voor een autocoureur. Als de dingen voor jou als racer niet gaan zoals ze zouden moeten gaan, moet je dat op tafel leggen. Ik denk dat het fantastisch is, omdat we de echte Mick beginnen te zien', besluit Herbert.

Poll

Hoe vind jij dat Mick Schumacher het doet bij Haas?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws