Mazepin wil terug naar Formule 1: 'Dat is de richting waarin ik zal blijven werken' Formule 1
Formule 1

Mazepin wil terug naar Formule 1: 'Dat is de richting waarin ik zal blijven werken'

Mazepin wil terug naar Formule 1: 'Dat is de richting waarin ik zal blijven werken'

Nikita Mazepin heeft nog altijd een carrière in de Formule 1 voor ogen. De Rus werd weggestuurd bij Haas aan het begin van het seizoen 2022 vanwege de oorlog die Rusland voert, en werd vervangen door Kevin Magnussen. Ondanks dat de oorlog nog altijd voortduurt, hoopt Mazepin op een herkansing in de koningsklasse. Onlangs deed de voormalig Haas-coureur succesvol mee aan een rallywedstrijd, maar die richting van de autosport wil hij nog niet op.

In gesprek met de Russische krant Tass legt Mazepin uit waarom hij onlangs meedeed aan de rallywedstrijd Silk Way. 'Ik deed dat uit plezier en gelukkig leidde dat plezier tot de overwinning. Maar ik zie mezelf niet als een professionele rallyrijder. Silk Way is een prachtige wedstrijd, maar om je als niet-rallyrijder echt voor te bereiden, moet je al het andere opzij zetten', zo geeft hij aan niet een carrière te ambiëren in de rallysport.

Er zijn inmiddels wel verregaande gesprekken lopende om in een andere raceklasse mee te gaan doen in het komende seizoen, maar de Rus kan er nog niet al te veel over kwijt. 'Volgend jaar ga ik voor mezelf ook meedoen aan een nieuwe discipline buiten ons land, maar tot nu toe zijn er nog geen handtekeningen. Ik kan er dus niets over vertellen.'

Formule 1 het doel

De voormalig Haas-coureur laat weten nog altijd te willen blijven racen, met de Formule 1 nog altijd als ultieme doel. 'Er is natuurlijk de wens om te blijven deelnemen aan de autosport. Mijn doel is om terug te keren naar de Formule 1, dus dat is de richting waarin ik zal werken', aldus de coureur die werd weggestuurd bij Haas. De vader van Mazepin was hoofdsponsor met zijn bedrijf Uralkali, maar door de nauwe banden met Putin werd die overeenkomst verbroken, waarmee er ook een einde kwam aan het avontuur van Nikita bij de Amerikaanse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws