Steiner zag grote verandering bij Magnussen na terugkeer: 'Mentaal veel sterker geworden' Formule 1
Formule 1

Steiner zag grote verandering bij Magnussen na terugkeer: 'Mentaal veel sterker geworden'

Steiner zag grote verandering bij Magnussen na terugkeer: 'Mentaal veel sterker geworden'

Günther Steiner is van mening dat Kevin Magnussen in het afgelopen seizoen een stuk sterker in zijn schoenen stond dan tijdens zijn eerste periode in de Formule 1. De teambaas van Haas maakte de Deen ook al van dichtbij mee in de periode tussen 2017 en 2020, dus de Oostenrijker kan een goede vergelijking maken. Steiner legt uit waarom hij vindt dat Magnussen een stuk volwassener is geworden.

Magnussen maakte begin vorig jaar onverwachts zijn rentree bij Haas in de koningsklasse van de autosport. De Deen moest een jaar eerder nog plaatsmaken bij de Amerikaanse renstal, maar omdat Haas het contract met de Rus Nikita Mazepin verbrak, kreeg Magnussen een nieuwe kans in de Formule 1. Dat bleek een schot in de roos, want de Deen behaalde bij zijn rentree direct een vijfde plaats bij de Grand Prix van Bahrein.

Steiner was vanzelfsprekend verguld met de prestatie van zijn coureur en hij zag dat deze een stuk volwassener was geworden. 'Het is de leeftijd, hij is nu vader en daarnaast maakt het natuurlijk een verschil of je teruggevraagd wordt of dat je moet smeken om een stoeltje', vertelt de teambaas van Haas aan Autosport.com. 'Dat doet wat in het hoofd en het geeft veel vertrouwen. Ik denk dat hij op het mentale vlak een stuk sterker is dan een aantal jaren geleden.'

Steiner denkt dat 'comeback' het sleutelwoord is

Na het afgelopen seizoen kwam er een einde aan de samenwerking tussen Haas en Mick Schumacher. De Duitser moest plaatsmaken voor zijn ervaren landgenoot Nico Hülkenberg, die net als Magnussen een comeback in de sport maakt. Als aan Steiner gevraagd wordt of hij denkt dat de mentale kracht van Magnussen en Hülkenberg sterker is vanwege het feit dat ze beiden een comeback maken, antwoordt de teambaas bevestigend. 'Ja dat denk ik wel. We hopen er zeker op, want daarom hebben we deze keuze gemaakt', doelt Steiner op het aantrekken van Hülkenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws