Steiner heeft hoge verwachtingen van Hülkenberg: 'Hij zal er gelijk bovenop zitten' Formule 1
Formule 1

Steiner heeft hoge verwachtingen van Hülkenberg: 'Hij zal er gelijk bovenop zitten'

Steiner heeft hoge verwachtingen van Hülkenberg: 'Hij zal er gelijk bovenop zitten'

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, verwacht dat Nico Hülkenberg er vanaf het begin bovenop zal zitten. De Duitser zal vanaf 2023 weer een fulltime-coureur zijn in de Formule 1 en vervangt Mick Schumacher bij de Amerikaanse renstal.

Van 2020 tot en met 2022 had Hülkenberg geen fulltimezitje in de koningsklasse, maar hij viel wel meerdere races in. In 2020 reed hij drie keer bij Racing Point en hoewel hij tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië niet kon starten, scoorde hij het weekend daarna op hetzelfde circuit en tijdens de Eifel Grand Prix op de Nürburgring goede punten. Afgelopen seizoen reed hij de eerste twee races in Bahrein en in Saoedi-Arabië en hoewel hij geen punten pakte, wist hij wel goed te rijden.

Volgens Steiner hebben de resultaten van de invalbeurten van Hülkenberg geholpen bij de keuze voor de coureur van 2023. 'Daar hebben we ook naar gekeken. Toen hij de afgelopen jaren coureurs verving, zat hij er vanaf het begin strak op', begint Steiner tegenover Motorsport.com. Dankzij zijn eigen prestaties zal de Duitser dus komend seizoen naast Kevin Magnussen bij Haas rijden.

Steiner: 'Hülkenberg is redelijk fit'

De aankondiging dat Hülkenberg Schumacher zal vervangen kwam vlak voor het seizoenseinde en daarmee kon hij tijdens de Abu Dhabi-tests gelijk rijden voor Haas, wat alvast een goede voorbereiding is. 'We hebben ook pre-season-tests in Bahrein. Ik denk dat hij er dan gelijk bovenop zit', vervolgt Steiner. Hülkenberg moet namelijk wennen aan de nieuwe wagens. 'Fysiek zijn deze Formule 1-auto's behoorlijk veeleisend en het zal even duren voordat hij eraan gewend is, want de enige manier waarop je je spieren traint, is door in de auto's te rijden.'

Toch verwacht Steiner dat de 35-jarige coureur niet te veel problemen zal hebben. 'Hij is redelijk fit', vertelt Steiner. 'Ik denk dat we natuurlijk ook de vraag hadden: is hij gelijk scherp als hij terugkomt na er een periode uit te zijn geweest? Maar als je dan kijkt naar de resultaten die hij heeft laten zien toen hij net op het laatste moment binnenkwam, was hij best goed', eindigt Steiner met hoge verwachtingen.

Wed op Nederland-Argentinië en krijg 3,40 keer je inzet als NL wint. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws