Haas over aan de kant zetten van Schumacher: 'We hadden iets anders nodig' Formule 1
Formule 1

Haas over aan de kant zetten van Schumacher: 'We hadden iets anders nodig'

Haas over aan de kant zetten van Schumacher: 'We hadden iets anders nodig'

Haas heeft de juiste keuze gemaakt door Mick Schumacher aan de kant te zetten voor Nico Hülkenberg. Dat vertelt teambaas Günther Steiner bij Corriere dello Sport. De Italiaan vindt dat Schumacher goed werk heeft geleverd, maar dat zijn team toch nog iets miste om de volgende stap te zetten.

'Hij heeft ongetwijfeld goed werk geleverd, dat valt niet te ontkennen', vertelt Steiner over Schumacher. 'Maar we hadden iets anders nodig. Ik denk dat dit de beste keuze was voor de groei van het team. We willen terugkeren naar het niveau van 2018 en 2019, enigszins het pad hervatten dat werd onderbroken door verschillende factoren, waaronder de pandemie.'

Hülkenberg moet met zijn ervaring in de Formule 1 bijdragen aan nieuw succes van Haas. Steiner is optimistisch gestemd over de kansen van zijn team. 'Dit jaar hebben we belangrijke gegevens verzameld over de ontwikkeling van de auto en onze jongens werken op volle toeren om een ​​auto van niveau te bouwen. We kunnen onze doelen bereiken als we doorgaan met dit werkschema. Laten we zeggen dat ze er vertrouwen in hebben. En genoeg om eindelijk de volgende stap te kunnen zetten.'

Hülkenberg terug in F1, Schumacher naar Mercedes

Hülkenberg keert volgend seizoen terug in de Formule 1 nadat hij voor 2020 geen vast zitje kon vinden. Bij Haas wordt de Duitser de teamgenoot van Kevin Magnussen, die dit jaar zelf terugkeerde in de sport. Schumacher heeft inmiddels een nieuw onderkomen gevonden in de vorm van Mercedes. Daar wordt hij de nieuwe reservecoureur van het team, nadat Ferrari de samenwerking met hem beëindigde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws