McLaren kan weinig met complimenten: 'Wel mooi om te horen van een team als Mercedes' Formule 1
Formule 1

McLaren kan weinig met complimenten: 'Wel mooi om te horen van een team als Mercedes'

McLaren kan weinig met complimenten: 'Wel mooi om te horen van een team als Mercedes'

McLaren was tijdens de testdagen in Barcelona ijzersterk bezig. Naast Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari kreeg de Britse renstal veel complimenten van journalisten en de andere teams. Lando Norris wist de eerste testdag de snelste tijd te rijden en tijdens de tweede testdag zat teamgenoot Daniel Ricciardo er ook goed bij. James Key, uitvoerend technisch directeur van McLaren, kan niks met de complimentjes.

'We zagen pas de eerste versie van de auto's', zegt Key tegenover RaceFans. 'Ik verwacht dat de bolides gedurende deze periode van het jaar heel veel ontwikkelingen zullen kennen. Het zou mij niet verbazen als we tijdens de volgende test en de eerste race al nieuwe ontwikkelingen zullen zien.' Christian Horner, teambaas van Red Bull, gaf al aan dat de Oostenrijkse renstal een upgrade mee zal nemen naar de eerste race in Bahrein.

Key kijkt dan ook niet naar de tijdenlijst van de eerste test. 'Het is belangrijk dat we een productieve test achter de rug hebben. We moesten door veel tests, programma's en metingen heen. Daar moeten we ons als team op focussen nu alles nieuw is.' Toch laten de complimenten van onder andere George Russell de uitvoerend technisch directeur niet volledig koud. 'Het is mooi om te horen van een team als Mercedes, maar we kunnen er op het moment nog niet veel mee.'

Key: 'F1-teams moeten op zichzelf focussen'

Tijdens de wintertests in Spanje ging alles naar behoren bij McLaren, volgens Key. Dat is het allerbelangrijkste op dit punt in het seizoen. Naar de tijdenlijsten kijken heeft geen zin. 'Het is heel erg moeilijk om een pikorde vast te stellen op dit moment. We hebben daar, om heel eerlijk te zijn, ook nog geen aandacht aan besteed. Ieder Formule 1-team moet nu op zichzelf gaan focussen en dat is ook wat wij nu aan het doen zijn', aldus Key.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws