McLaren weer met beide benen op de grond na Turkse GP: 'We weten waar we staan' Formule 1
Formule 1

McLaren weer met beide benen op de grond na Turkse GP: 'We weten waar we staan'

McLaren weer met beide benen op de grond na Turkse GP: 'We weten waar we staan'

De Grand Prix van Turkije was voor McLaren weer even een reality-check. Na de enorme hoogtepunten in Monza en Sochi werd het team weer even gewezen op de tekortkomingen van de MCL35M. Het gehele weekend konden de mannen in papaja-oranje niet aansluiten bij de top en moesten zij hun voornaamste concurrent Ferrari voor zich dulden.

Teambaas Andreas Seidl had het al zien aankomen. Na twee ijzersterke weekenden op rij leek McLaren niet meer te stoppen, maar in Turkije werd het Britse team weer met beide benen op de grond gezet. Lando Norris en Daniel Ricciardo wisten de schade volgens hun teambaas maximaal te beperken. 'Meer dan een zevende en dertiende plaats zat er dit weekend gewoon niet in', aldus Seidl tegenover Auto, Motor und Sport. 'Dit type baan ligt ons niet zo goed en Ferrari kon hier zijn slag slaan. We weten waar we staan. Hopelijk kunnen we in Austin (GP van Amerika, red.) weer terugslaan.'

Hoewel McLaren de afgelopen jaren enorme stappen heeft gezet, is de top nog niet bereikt. Ook dit jaar weten de Britten duidelijk meer punten te scoren als in het voorgaande jaar, ondanks dat Ricciardo zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt in de McLaren. De Australiër pakte de eerste overwinning in tijden op Monza en Norris zorgde een week later voor de eerste poleposition van het jaar. 'We hebben veel stappen gezet in de afgelopen jaren, maar de weg naar de absolute top is nog lang', zo geeft ook de teambaas toe.

'Slecht resultaat geeft ons weer nieuwe motivatie'

In de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap ligt McLaren nog 7,5 punten voor op naaste concurrent Ferrari, die in Turkije flink inliep. Fouten mogen derhalve ook niet meer gemaakt worden en dus houdt Seidl zijn troepen scherp. 'We hebben de laatste tijd meerdere successen beleeft. Dat was loon na werken. Zo'n slecht resultaat als afgelopen weekend geeft ons weer nieuwe motivatie om nog harder te werken.' Bij de volgende race, de GP van Amerika, wil de Britse renstal dan ook terugslaan. 'Deze baan ligt ons op papier beter. We moeten vooral onze auto heel houden tot het einde van het seizoen, dan zullen we hopelijk winnen.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws