McLaren wil slag slaan in strijd met Alpine: 'Middenveld komt steeds dichter bij elkaar' Formule 1
Formule 1

McLaren wil slag slaan in strijd met Alpine: 'Middenveld komt steeds dichter bij elkaar'

McLaren wil slag slaan in strijd met Alpine: 'Middenveld komt steeds dichter bij elkaar'

Lando Norris en Daniel Ricciardo willen het momentum van de afgelopen race vasthouden tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Op de Red Bull Ring wisten de coureurs van McLaren respectievelijk op de zevende en de negende plek te eindigen. De race op Circuit Paul Ricard is de één-na-laatste Grand Prix voor de zomerstop, en de rijders weten dat het belangrijk is om punten te scoren in de strijd om de vierde plek in het constructeurskampioenschap.

McLaren en Alpine staan momenteel gelijk in punten in het kampioenschap (81 punten, red.). Bij McLaren weet men dat punten in de aankomende races cruciaal kunnen zijn. 'De zomerstop komt er snel aan, dus het is belangrijk dat we goede resultaten gaan boeken, aangezien het middenveld steeds dichter bij elkaar komt te liggen', zegt Norris op de website van McLaren. 'Om als zevende en de negende te finishen in Oostenrijk was positief, en het is goed om in de strijd om de vierde plek in het constructeurskampioenschap te blijven.'

In Oostenrijk kregen de coureurs in de Formule 1 te maken met een sprintraceweekend. Norris is blij dat in Frankrijk het normale format terugkeert. 'Het standaard format in Frankrijk zou ons de kans moeten geven om ons te verbeteren gedurende de vrije trainingen, iets wat ons niet lukte door de sprintrace in Oostenrijk. We hebben nog veel werk te verrichten, en we gaan hard pushen om meer punten te pakken, net zoals vorig jaar op Paul Ricard.'

Ricciardo: 'Kleine marges maken een groot verschil'

Ricciardo heeft zin in de race op Circuit Paul Ricard. 'Ik kijk uit naar de Grand Prix van Frankrijk. Het is een baan met lange rechte stukken, en hele interessante bochten die een fysieke uitdaging bieden.' De Australiër hoopt te bouwen op de puntenfinish in Oostenrijk. 'Kleine marges zullen nu een groot verschil maken. Het is belangrijk om consistent te blijven met positieve resultaten. We gaan gard werken om meer punten te pakken in Frankrijk voordat we naar Hongarije gaan in deze double header', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws