McLaren zal niet snel op Le Mans te vinden zijn: 'Het moet het juiste moment voor ons zijn' Formule 1
Formule 1

McLaren zal niet snel op Le Mans te vinden zijn: 'Het moet het juiste moment voor ons zijn'

McLaren zal niet snel op Le Mans te vinden zijn: 'Het moet het juiste moment voor ons zijn'

Zak Brown denkt dat een extra fabrieksprogramma in een andere raceklasse alleen mogelijk is als het uiteindelijk ten goede komt van het Formule 1-team. Wat de CEO van McLaren betreft heeft de koningsklasse van de autosport de absolute focus. Opvallend genoeg rijdt het team nu wel met een eigen outfit in Indycar rond.

'De Formule 1 is de belangrijkste autosportactiviteit voor McLaren', laat Brown weten aan Motorsport-total.com. Volgens hem heeft de focus altijd al gelegen op de Formule 1 en zijn de extra programma's in Indycar eigenlijk alleen tot wasdom gekomen met het resultaat dat het Formule 1-team hier uiteindelijk beter van wordt.

'We hebben de Indycar met succes aan ons programma toegevoegd om ook de Noord-Amerikaanse markt voor onze partners te dekken. Zo hebben we Arrow Electronics, de hoofdsponsor van ons team aldaar, ook in de Formule 1 met ons kunnen laten werken', gaat Brown verder. Zulke partnerships zijn dus volgens de CEO het resultaat van de brede inzet van McLaren op beide continenten.

WEC en Le Mans worden op korte termijn uitgesloten door Brown

Het is echter maar de vraag of McLaren uiteindelijk ook de overstap zal maken naar Le Mans of naar het WEC met de nieuwe reglementen die vanaf dit seizoen zullen gelden in die klasse. Brown sluit echter uit dat dit op korte termijn zal gebeuren. 'Alle wegen leiden tot verbetering van onze inzet in de Formule 1. WEC en Le Mans zijn interessant voor ons, maar het moet het juiste moment zijn, de juiste plaats zijn en we moeten de juiste middelen tot onze beschikking hebben. We willen alle energie in de Formule 1 kunnen steken voordat we denken aan andere raceklassen', sluit Brown af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws