Mekies hoopt op geluk na teleurstellende kwalificatie: 'Kan een race vol verrassingen zijn' Formule 1
Formule 1

Mekies hoopt op geluk na teleurstellende kwalificatie: 'Kan een race vol verrassingen zijn'

Mekies hoopt op geluk na teleurstellende kwalificatie: 'Kan een race vol verrassingen zijn'

Laurent Mekies, racedirecteur bij Ferrari, is niet tevreden met de F1-75's. Carlos Sainz en Charles Leclerc konden in de kwalificatie niet verder komen dan een vijfde en zevende plaats en gaan dus een lastige race tegemoet. Toch hoopt de Fransman op een race vol verrassingen, zodat Ferrari zoveel mogelijk punten kan meenemen.

Vooral in Q2 zaten alle coureurs dicht bij elkaar, met slechts 0,063 tussen de top vijf. 'Het was een krappe kwalificatie', begint Mekies op de officiële site van Ferrari. 'Dit seizoen zijn we eraan gewend geraakt om hoger op de grid te staan, maar zaterdag moesten we genoegen nemen met de vijfde en zevende plaats.'

De Ferrari-coureurs hebben al aangegeven niet blij te zijn met de afstelling en ze hadden veel moeite met de F1-75. 'Het is waarschijnlijk eerlijk om te zeggen dat we niet helemaal tevreden waren met het gedrag van onze auto's op dit circuit, en dat er misschien een paar dingen zijn die we hier nog moeten kraken om competitiever te zijn', geeft Mekies toe. 'Dat gezegd hebbende, denken we dat het potentieel er is', voegt hij er toch hoopvol aan toe.

Mekies heeft hoop: 'Het is een lange race'

De gaten waren namelijk relatief klein, waardoor het tijdens de race spannend kan worden. 'Op een bepaald moment in Q2 voelde het alsof we konden vechten voor betere posities, maar het bleek dat we zondag achter onze concurrenten zullen starten', vervolgt de racedirecteur. 'Het is hier een lange en zware race, we hebben veel auto's, meer dan normaal, zien worstelen met glijden en het zou een race vol verrassingen kunnen zijn.'

Ferrari heeft een voorsprong van 53 punten op Mercedes, dus wanneer de Duitse renstal veel inloopt in Mexico wordt het erg spannend de laatste twee races van het seizoen. De Scuderia heeft dus een duidelijk doel: 'Hopelijk komen er enkele kansen voor ons om veel punten mee naar huis te nemen', verklaart Mekies. 'We concentreren ons op het begrijpen van hoe we wat meer uit het pakket kunnen halen en we zullen ons best doen om in de strijd te zijn', eindigt de 45-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws