Ferrari-coureurs hadden een zware kwalificatie: 'We zullen in de race hard vechten' Formule 1
Formule 1

Ferrari-coureurs hadden een zware kwalificatie: 'We zullen in de race hard vechten'

Ferrari-coureurs hadden een zware kwalificatie: 'We zullen in de race hard vechten'

Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn niet tevreden over hun kwalificatie. Ferrari had flinke moeite in Mexico en moest genoegen nemen met een vijfde en een zevende plek. Met Mercedes dat als een duveltje uit een doosje geweldig presteerde, had de Scuderia er een extra tegenstander bij. Sainz heeft nog goede hoop voor de race, maar Leclerc hoopt vooral de schade te beperken.

Sainz kon in Q2 nog tweede worden met een gat van 0,008 seconde naar Lewis Hamilton. In Q3 lukte dat echter niet, waardoor de coureur de race vanaf de vijfde positie zal starten, achter Red Bull Racing en Mercedes. 'Het was een moeilijke kwalificatie. Het rijden op de kerbs was erg lastig voor ons, vooral in de eerste twee sectoren, wat betekende dat het een uitdaging was om de perfecte ronde samen te stellen', verklaart de Spanjaard op de officiële site van Ferrari. 'Ik denk dat we de afstelling gewoon niet goed hadden, we waren erg beïnvloed door de hoogte', voegt hij er bij Viaplay aan toe.

De Ferrari-coureur geeft aan dat hij alles heeft geprobeerd om een beter resultaat te behalen. 'Maar het lukte niet', vertelt hij. Wel heeft de coureur nog hoop, want op zondag worden de punten pas verdeeld. 'Het weekend is nog niet voorbij en we zullen hard vechten tot aan de geblokte vlag', zegt Sainz. 'We zijn optimistisch over de race en de kwalificatie maakt me niet te veel van streek', eindigt de coureur.

Leclerc: 'We kunnen terugkomen, maar niet om te winnen'

Ook teamgenoot Leclerc had het moeilijk en eindigde als zevende met bijna acht tienden achter de man op poleposition, Max Verstappen. 'We hadden een zware kwalificatie, verloren behoorlijk wat tijd op de rechte stukken en hadden geen geweldig gevoel wat betreft rijeigenschappen', laat de Monegask weten. 'We moeten de redenen hiervoor onderzoeken, zodat we onze concurrenten tijdens de race kunnen uitdagen.'

Het ging de hele zaterdag al niet van een leien dakje. 'We hadden wat problemen met de motor, ook tijdens de derde vrije training. De motor reageerde niet op het gaspedaal, hopelijk vinden we wat er mis is', verklaart Leclerc. Hij gaat echter niet voor de eerste plaats tijdens de race. 'Als we de problemen kunnen oplossen, kunnen we terugkomen, maar om te winnen waarschijnlijk niet. Met die problemen hoop ik dat we op de positie kunnen blijven waar we nu zijn', eindigt de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws