Mekies over gebrek aan doorstroming jong talent bij VCARB: 'Hebben ook andere doelstellingen' Formule 1
Formule 1

Mekies over gebrek aan doorstroming jong talent bij VCARB: 'Hebben ook andere doelstellingen'

Mekies over gebrek aan doorstroming jong talent bij VCARB: 'Hebben ook andere doelstellingen'

Volgens Visa Cash App RB-teambaas Laurent Mekies is het opleiden van jonge coureurs nog altijd een belangrijk onderdeel van de visie van het zusterteam van Red Bull Racing. Met Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda heeft VCARB in 2024 echter twee ervaren coureurs op de grid staan. Dat komt volgens Mekies omdat het team rekening dient te houden met andere doelstellingen.

Het zusterteam van Red Bull werd bijna twintig jaar geleden opgericht om jonge coureurs op te leiden voor een eventuele overstap naar het grote Red Bull. Dit jaar heeft VCARB, voorheen AlphaTauri, echter twee ervaren coureurs onder contract. Daniel Ricciardo heeft inmiddels al meer dan tweehonderd races achter de kiezen en ook Tsunoda begint in 2024 al aan zijn vierde seizoen in de Formule 1. Volgens Mekies zal VCARB in zich in de toekomst echter gewoon op jonge coureurs blijven richten.

'Het opleiden van jonge coureurs voor de Red Bull-familie is nog steeds een belangrijk onderdeel van het project, maar zeker niet het enige. We hebben ook andere doelstellingen', legt de van Ferrari-overgekomen Fransman tegenover Formula1.com. 'Maar het is wel één van de belangrijkste redenen waarom we hier zijn. Het zit al heel lang in het DNA. Tegenwoordig hebben we met Yuki (Tsunoda, red.) en Daniel (Ricciardo, red.) een ongelooflijke balans tussen jeugd en ervaring', aldus Mekies, die de 23-jarige Tsunoda duidelijk tot een relatief onervaren coureur beschouwd. 'Het is vrijwel de ideale combinatie.'

Mekies lovend over Ricciardo en Tsunoda

De VCARB-teambaas is erg in zijn nopjes met zijn rijderspaar. De ervaring van Ricciardo kan wel eens goed van pas komen. 'Hij is een ongelooflijke toevoeging voor het team. Er zijn niet veel coureurs in het veld die zijn achtergrond, meerdere raceoverwinningen en een goed gevoel voor de auto hebben', zegt Mekies, die verder stelt dat Ricciardo ook belangrijk is voor een goede en constructieve sfeer binnen het team. 'Als je een grote groep mensen hebt, die door zijn energie net wat gemotiveerder wordt, dan maakt dat een verschil.'

Ondanks zijn mindere periode bij McLaren heeft Ricciardo volgens Mekies nog niets aan snelheid ingeboet en hij heeft alle vertrouwen in dat de Australiër het goed zal doen. 'Er is geen reden om aan te nemen dat Daniel niet op hetzelfde niveau zit als dat van een paar jaar gleden. Hij heeft veel geleerd over het omgaan met zijn energie. Ik zie dat hij erg hongerig, extreem gemotiveerd en bijzonder gefocust is', aldus Mekies, die ook voor zijn andere coureur een aantal mooie woorden overheeft.

'Ik ben erg onder de indruk van Yuki', zegt de teambaas van VCARB. 'Uiteindelijk heeft hij maand na maand, seizoen na seizoen bewezen dat zijn snelheid ongelooflijk is. Hij heeft inmiddels een flink aantal teamgenoten gehad en hij werd steeds sneller. Als je dat combineert met hoe hij zich aanpast aan het team en met zijn groeiende technische inzicht, dan heb je een heel sterk pakket. Hij is een harde werker, hij woont in Faenza en komt heel vaak naar de fabriek. Hij heeft een ongelooflijke natuurlijke snelheid. We hebben een zeer sterke line-up', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws