Speculaties over machtsstrijd binnen Red Bull worden verworpen: 'Dat zou ouderwets zijn' Formule 1
Formule 1

Speculaties over machtsstrijd binnen Red Bull worden verworpen: 'Dat zou ouderwets zijn'

Speculaties over machtsstrijd binnen Red Bull worden verworpen: 'Dat zou ouderwets zijn'

Sky Sports-journalist Craig Slater verwerpt de speculaties dat het onderzoek naar de beschuldigingen betreffende ongepast gedrag van Christian Horner verband houdt met een aanhoudende machtsstrijd binnen Red Bull. Volgens de Brit zou dat behoorlijk ouderwets zijn. Zoals Slater al had gezegd verwacht hij niet dat er binnen een paar dagen al meer details bekend zullen zijn.

Aan het begin van de week wist De Telegraaf te melden dat Red Bull een onderzoek was gestart naar de beschuldigingen betreffende ongepast gedrag van Horner. Op vrijdag 9 februari had de Red Bull-teambaas de hele dag een gesprek met een advocaat in London, maar dat leverde verder geen informatie op. Slater verwerpt de speculaties dat het onderzoek op de een of de andere manier verband houdt met een aanhoudende machtsstrijd achter de schermen bij Red Bull. 'Als je online gaat, zul je veel hierover lezen', zegt Slater bij Sky Sports. 'Ik denk dat het verkeerd is om er op deze manier naar te kijken', vervolgt hij.

Zo geeft Slater aan dat er verhalen rondgaan over Bernie Ecclestone die mogelijk intervenieert ten gunste van zijn vriend Horner bij de Thaise meerderheidseigenaren van het Red Bull-drankenbedrijf. 'Dat is een soort ouderwetse kijk op de manier waarop de machtsverhoudingen in de F1 zich ontvouwden', zegt Slater. 'Er wordt ook veel gesproken over of Horner nog net zo dicht bij topontwerper Adrian Newey staat als vroeger. Is er een beetje afstand ontstaan en maakt dat Christian Horner meer vervangbaar?' vraagt de Brit zich af. 'Nogmaals, hoewel dat mogelijk gevolgen heeft als Horner vertrekt, zou dat geen enkele invloed moeten hebben op dit onderzoek als het zich ontvouwt.'

Overlijden van Mateschitz heeft niet voor een machtsstrijd gezorgd

Volgens de journalist wijst niks erop dat deze zaak met de machtsverhoudingen te maken heeft. 'De informatie die ik uit Milton Keynes heb gekregen, is dat het geen strijd is tussen Salzburg en Milton Keynes om de controle over dit raceteam. Onthoud dat dit een organisatie is die is opgericht door Dietrich Mateschitz, de miljardair en mede-eigenaar van het energiedrankjesbedrijf. Sinds het overlijden van Mateschitz leidt Oliver Mintzlaff de algemene sportactiviteiten', vervolgt Slater. 'Zo is het mij uitgelegd, en het zou echt ouderwets zijn dat een onderzoek als dit wordt beheerst door een elders gaande machtsstrijd.'

Geen commentaar vanuit Red Bull

De vergadering van Horner in London duurde zo'n acht uur en zoals al werd verwacht kwam daar dus geen beslissing uit. 'We vinden het ongepast om commentaar te geven voordat het onderzoek is afgerond', zei een Red Bull-woordvoerder in een verklaring tegenover The Guardian, wat Slater op vrijdag ook al vermeldde. De journalist gaf al aan dat hij niet verwacht dat er snel meer duidelijkheid zal komen betreffende de zaak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws