Prost gelooft dat zijn prestaties niet op waarde geschat worden: 'Kijk naar mijn teamgenoten' Formule 1
Formule 1

Prost gelooft dat zijn prestaties niet op waarde geschat worden: 'Kijk naar mijn teamgenoten'

Prost gelooft dat zijn prestaties niet op waarde geschat worden: 'Kijk naar mijn teamgenoten'

Alain Prost is van mening dat zijn prestaties niet op waarde worden geschat. De Fransman wordt zelden in één adem genoemd met de allergrootste coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1, terwijl hij toch één van de meest succesvolle coureurs ooit is. De oud-coureur van onder meer McLaren heeft zelf wel een idee wat hier de reden voor kan zijn.

In zijn loopbaan wist Prost maar liefst vier keer de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport te veroveren en daarnaast schreef de inmiddels 68-jarige Fransman ook nog eens 51 GP's op zijn naam. Enkel Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Max Verstappen, die hem vorig seizoen passeerde, mochten vaker op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Toch krijgt Prost naar eigen zeggen niet dezelfde erkenning als dit viertal.

Prost weet het zeker: 'Ik word zwaar onderschat'

Hij heeft ook wel een idee wat hier de oorzaak van kan zijn. Prost wordt namelijk vooral herinnerd vanwege zijn rivaliteit met Ayrton Senna, met wie hij zowel op als naast de baan een felle strijd voerde. 'Ayrton (Senna, red.) stond bekend om zijn flair, ik was klinischer en ik was de 'professor', refereert hij in gesprek met Motorsport Magazine aan zijn bijnaam. 'Hij was mysterieus en daar hielden de mensen van. Ik vraag me soms af hoe ik herinnerd zal worden. Het klinkt misschien als een grap, maar ik word volledig onderschat. Dat weet ik zeker, ik zie het.'

Prost begrijpt niet waarom dit het geval, maar lijkt zich er desondanks bij neer te moeten leggen. 'Het lijkt erop dat dit voor altijd zo blijft, het maakt deel uit van de geschiedenis', stelt de Fransman, die vervolgens verder toelicht waarom hij het vreemd vindt dat hij niet tot de allergrootsten van de sport wordt gerekend. 'Kijk naar mijn andere teamgenoten. Niemand praat over hen. Ik heb vijf wereldkampioenen als teamgenoot gehad', doelt de 68-jarige naast Senna op Nigel Mansell, Keke Rosberg, Niki Lauda en Damon Hill. 'Dat is wel erg jammer, maar het is wat het is', aldus Prost.

Senna beter in kwalificatie

Zeker in hun periode bij McLaren liepen de spanningen tussen Prost en Senna hoog op. Door velen wordt de Braziliaan echter hoger ingeschat. Prost erkent dat zijn voormalige rivaal wel de overhand had in de kwalificatie, maar in race was het volgens hem doorgaans een heel ander verhaal. 'Hij maakte soms veel indruk op me tijdens de kwalificatie, ik weet alleen niet meer precies wanneer dat was', vertelt Prost. 'Maar nooit onder raceomstandigheden. Dan was ik meestal sneller', besluit Prost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws