Mercedes begrijpt frustratie Hamilton: 'Maar moeten wel werken aan communicatie' Formule 1
Formule 1

Mercedes begrijpt frustratie Hamilton: 'Maar moeten wel werken aan communicatie'

Mercedes begrijpt frustratie Hamilton: 'Maar moeten wel werken aan communicatie'

Lewis Hamilton was niet blij met de strategie van zijn team, dat hem tegen het eind van de race nog naar binnen haalde voor verse banden. Over de boordradio werden dan ook stevige woordenwisselingen gevoerd, maar daar kan het team van Mercedes wel tegen zegt Toto Wolff. De coureurs rijden op hoge snelheid en daarom is het een aparte situatie, zo denkt de teambaas.

'Natuurlijk hebben we liever niet dat er op deze manier gecommuniceerd wordt', zo begint Wolff zijn verhaal tegenover Motorsport.com. 'Maar we begrijpen wel de situatie van de coureur. Als je met meer dan 300 km/h rondrijdt, heb je ook niet echt de rust om alles genuanceerd te brengen.' Na een lange discussie kwam Hamilton negen ronden na zijn originele pitstop-call alsnog binnen. Toen hij hoorde dat hij terug was gevallen naar de vijfde plek, reageerde hij gefrustreerd.

'Waarom hebben deze plek opgegeven? Ik zei toch dat we buiten moesten blijven', aldus de gepikeerde Hamilton over de boordradio. Ook in Rusland uitte de zevenvoudig wereldkampioen kritiek op zijn team over de boordradio en nam zelf het heft in handen. Zijn teambaas ziet wel verbeterpunten in de communicatie tussen team en coureur, maar is ook niet snel op zijn pik getrapt. 'We hebben wel een dikke huid om die frustraties te begrijpen. Na afloop van de race snapt hij de situatie ook wel. We moeten zorgen dat we elkaar vertrouwen en duidelijk kunnen maken waar we mee bezig zijn.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws