Mercedes boekt samen met Ferrari vooruitgang: 'We leken beter dan we zijn' Formule 1
Formule 1

Mercedes boekt samen met Ferrari vooruitgang: 'We leken beter dan we zijn'

Mercedes boekt samen met Ferrari vooruitgang: 'We leken beter dan we zijn'

Achter het team van Red Bull Racing staan drie teams die momenteel over een gelijke snelheid beschikken. Mercedes, Aston Martin en Ferrari lieten zien niets voor elkaar onder te doen tijdens de Grand Prix van Australië, ondanks dat enkele teams niet alleen maar positieve resultaten boekten. De snelheid die Lewis Hamilton en George Russell lieten zien, was mogelijk alleen een toevalstreffer. Voor Mercedes kwam namelijk alles samen in Melbourne.

Ondanks enkele verbeteringen bij verschillende renstallen, was er weer maar één team dominant. 'Verstappen was in de Red Bull voor iedereen onbereikbaar, schrijft Auto, Motor und Sport. Achter de Oostenrijkse renstal ontstaat nu wel duidelijk een groepje van drie. 'Mercedes, Aston Martin en Ferrari hadden daarentegen een vergelijkbare snelheid - zowel over één ronde als over de raceafstand.' Bij Mercedes is daar een simpele verklaring voor. 'De ingenieurs vonden in het kleine werkvenster de juiste mechanische afstelling.'

Toch worden de verwachtingen rondom de Duitse renstal wel getemperd. Ook Toto Wolff ziet dat het positieve resultaat in Melbourne nog geen reden tot juichen is voor Mercedes. 'Het circuit en het asfalt hebben ons geholpen. We leken beter dan we in werkelijkheid zijn.' De uitvalbeurt van Russell verminderde de vreugde bij het team. 'Het lijkt erop dat er schade is aan één van de cilinders', meldde de teambaas van de achtvoudig constructeurskampioen.

'Hamilton had ook bij een normale race kunnen verdedigen'

Waar Max Verstappen dus een maatje te groot was voor Mercedes en de andere achtervolgers, wist Hamilton wel Fernando Alonso achter zich te houden. 'Hamilton had zich zelfs met een normaal verloop van de race tegen Alonso kunnen verdedigen', schrijft Auto, Motor und Sport. De coureur van Aston Martin probeerde wel continu druk te zetten op zijn oud-teamgenoot. 'Lewis en Fernando speelden kat-en-muisspelletjes met elkaar. Als de ene sneller was, dan pareerde de andere op de volgende ronde', aldus een ingenieur van Aston Martin.

Geen goed resultaat, maar wel vooruitgang voor Ferrari

Carlos Sainz liet op het Albert Park Street Circuit zien dat ook de SF-23 over een goede snelheid kon beschikken. Het resultaat verbloemt echter wel de positieve punten van het weekend voor de Italiaanse renstal. 'Ondanks dat er nul punten werden gescoord, boekte Ferrari toch vooruitgang. In Jeddah waren de bolides van de Italiaanse renstal nog veel te traag op de C2-band. In Australië was de snelheid op de harde band echter goed, wat de inhaalrace van Sainz onderstreepte.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws