Russell niet verbaasd door crash: 'Ik wist dat Norris er vol in zou gaan' Formule 1
Formule 1

Russell niet verbaasd door crash: 'Ik wist dat Norris er vol in zou gaan'

Russell niet verbaasd door crash: 'Ik wist dat Norris er vol in zou gaan'

George Russell wist na een hard gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris te profiteren van de chaos en pakte de winst in Oostenrijk. Het is voor de Brit zijn tweede zege en hij is er dan ook zeer blij mee. 'Ik ben heel trots', vertelt de Brit bij F1TV.

Het ging bocht na bocht hard tegen hard tussen Verstappen en Norris, met als eindresultaat een behoorlijke touché en lekke banden. De McLaren-coureur moest opgeven, terwijl de Nederlander terugviel naar een vijfde plek. De nummer drie van dat moment wist kalm te blijven en reed naar zijn tweede overwinning in de Formule 1. Na afloop laat de man van Mercedes doorschemeren dat hij niet verbaasd was dat Verstappen en Norris elkaar geen centimeter gunden.

Russell had clash al verwacht

'Ik was al heel blij met de race. P3 was voor ons al een goed resultaat', blikt de Brit nog even terug naar de momenten waarop hij nog dacht dat een derde plek het hoogst haalbare zou zijn. 'Ik wist dat Lando er vol in zou gaan na gisteren', geeft hij toe. 'Ik zag de gevechten vooraan. We wisten dat we er moesten zijn indien het mis zou gaan, dus dat is wat we deden', aldus Russell, die met deze strategie profiteerde van de chaos voor hem.

'Aan het begin van het jaar stonden we niet eens in de buurt, dus het team heeft het echt geweldig gedaan', prijst hij de Zilverpijlen als geheel. 'De bolide is enorm verbeterd. Ik ben heel trots dat ik op het hoogste treetje stond', glundert hij nog wat na. De Brit stond eerder dit seizoen op poleposition maar wist dit niet om te zetten in een winst. 'Dit is groots voor ons. We hadden een kans in Canada, voor mij was dat echt een gemiste kans', geeft hij eerlijk toe. 'Nu voelt het alsof we het hiermee hebben goedgemaakt.'

Mercedes heeft grote sprong voorwaarts gemaakt

De Mercedes-coureur benadrukt waar zijn team aan het begin van het seizoen stond en waar ze inmiddels staan na de upgrades die hij in Monaco kreeg. 'We hebben anderhalf jaar van hard werk achter ons liggen', geeft Russell aan. 'Dit jaar begonnen we wat minder, maar we wisten het om te draaien', kijkt hij terug op de stappen die Mercedes heeft gezet de afgelopen races. 'Ik ben heel blij en heel trots op iedereen', sluit hij met een glimlach af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws