Mercedes staat in ieder geval ergens op P1, is het eerste team dat omzet van 500 miljoen overschrijdt Formule 1
Formule 1

Mercedes staat in ieder geval ergens op P1, is het eerste team dat omzet van 500 miljoen overschrijdt

Mercedes staat in ieder geval ergens op P1, is het eerste team dat omzet van 500 miljoen overschrijdt

Mercedes is het eerste Formule 1-team dat een omzet van meer dan vijfhonderd miljoen pond overschrijdt, zo melden de jaarverslagen van de Duitse renstal. Het bedrijf dat het team runt, Mercedes-Benz Grand Prix Ltd., rapporteerde een omzet 546,5 miljoen pond in 2023. Ondanks de omzet meldde het team wel een lichte daling van de winst, al was dat niet ontzettend veel.

Mercedes is het eerste Formule 1-team geworden dat een omzet van meer dan 500 miljoen pond behaalt, volgens de laatst gepubliceerde jaarrekeningen. Het bedrijf dat het team runt, Mercedes-Benz Grand Prix Ltd., rapporteerde een omzet voor 2023 van 546,5 miljoen pond, wat betrekking heeft op het jaar dat eindigde op 31 december. Dit vertegenwoordigt een stijging van 71,9 miljoen pond ten opzichte van het cijfer van 474,6 miljoen pond in 2022. Ter vergelijking: Red Bull Technology, het bedrijf achter het F1-team van Red Bull Racing, had in 2022 een omzet van 385,6 miljoen pond.

Ondanks de stijging van de omzet bij Mercedes, meldde het team gevestigd in Brackley een lichte daling van de winst - van 89,7 miljoen pond in 2022 naar 83,8 miljoen in 2023. Dit is het resultaat van een combinatie van factoren, waaronder zowel gestegen kosten als hogere belastingbetalingen in het boekjaar 2023. De ontwikkelingsactiva voor racewagens, die worden overgedragen naar het volgende seizoen, stegen van 41 miljoen in 2022 naar 52,2 miljoen vorig jaar. Dit hogere cijfer omvatte deels de extra investering die nodig was om de F1-auto voor 2024 te wijzigen, wat een nieuw chassis voor dit seizoen vereiste.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lewis hamilton mercedes w15 saoedi arabie
De start van het seizoen van Hamilton en Russell was niet heel denderend, maar toch hebben ze nog een succesje kunnen behalen. (Foto: Mercedes AMG F1)

Zeven nieuwe partners droegen bij aan sterke groei

Terwijl Mercedes 2023 afsloot op de tweede plaats in het kampioenschap achter Red Bull, waarbij ze haar prestaties uit 2022 verbeterde, meldde het team ook een afname van de televisieaandacht omdat het minder podiumplaatsen behaalde. Echter, andere factoren vertoonden sterke groei. 'Het aandeel van het team in de televisieaandacht daalde licht tot 14,7 procent voor 2023, wat het lagere aantal podiumplaatsen weerspiegelde dat het team genoot ten opzichte van 2022', laat de Duitse renstal in de jaarverslagen optekenen.

'De cumulatieve Advertising Value Equivalent (AVE, red.) bleef sterk voor commerciële partners en aandeelhouders, met 5,3 miljard dollar. Het team groeide sterk op social media, met een cumulatief aantal volgers van 36 miljoen mensen, een stijging van vijftien procent, en een totaal van 465 miljoen interacties, een stijging van negen procent. Tijdens 2023 verwelkomde het team zeven nieuwe commerciële partners en introduceerde het een wereldklasse hospitality-aanbod bij de Grand Prix van Las Vegas, om te voldoen aan de groeiende vraag naar VIP-racebezoek nu F1 wereldwijd blijft groeien. In juli schatte Forbes de waarde van het team op 3,8 miljard dollar.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws