Coureur die door Verstappen vervangen werd ziet een kansje: 'Red Bull heeft mijn nummer' Formule 1
Formule 1

Coureur die door Verstappen vervangen werd ziet een kansje: 'Red Bull heeft mijn nummer'

Coureur die door Verstappen vervangen werd ziet een kansje: 'Red Bull heeft mijn nummer'

Voormalig Red Bull Racing-coureur Daniil Kvyat geeft met een knipoog aan dat hij het niet erg zou vinden om terug te keren in de Formule 1 bij zijn oude team. Het viel de voormalig F1-coureur op dat de Oostenrijkse renstal meerdere oude bekenden val stal haalt, zoals Daniel Ricciardo, en nu ook Carlos Sainz, die in verband wordt gebracht met een zitje bij Red Bull. Helmut Marko mag Kvyat in ieder geval ook bellen.

Kvyat reed in 2015 en 2016 bij Red Bull, maar zijn avontuur bij de Oostenrijkse renstal was maar van korte duur. Nog niet eens halverwege het 2016-seizoen werd hij al vervangen door Max Verstappen, die direct zijn debuutrace in Spanje won. Kvyat werd gedemoveerd naar het zusterteam, dat destijds nog Toro Rosso heette. Na zijn overstap behaalde hij nog een handjevol successen, zoals het podium in Hockenheim in 2019. Na 2020 zwaaide hij af om ergens anders zijn carrière in de autosport voort te zetten. Momenteel is de Rus deeltijds actief in de NASCAR Cup Series en het World Endurance Championship (WEC).

Gezien de jaren waarin hij heeft gereden voor Red Bull, weet hij wel een beetje hoe het er achter de schermen aan toegaat, ook betreffende de contracten van het rijdersduo. 'Het komt allemaal wat chaotisch over, al verbaast de situatie me niet', zegt Kvyat in gesprek met Speed City Broadcast als hem wordt gevraagd naar de huidige situatie bij Red Bull. 'Het lijkt erop dat ze oude bekenden wel graag terughalen, dus als ze met me in contact willen komen, ze hebben mijn nummer!' lacht Kvyat. 'Ik weet niet of het nu Helmut is of toch Christian die belangrijker is of wie die interne strijd aan het winnen is. Het wordt interessant om te zien hoe het zich gaat ontvouwen. Maar het is ook jammer dat wat buiten de baan gebeurt interessanter is dan wat er op de baan gebeurt.'

Kvyat weet welk zitje hij zichzelf zou geven

Na zijn F1-carrière heeft Kvyat van alles in de racewereld gedaan. Het lijkt hem niet zoveel uit te maken wat hij doet, zolang het maar een motor en vier wielen betreft en behoorlijk hard kan gaan. Een terugkeer naar de Formule 1 zou hij ook geen probleem vinden. 'Ik ben er klaar voor om waar dan ook te racen, of het in de NASCAR Truck Series is, de Xfinity of de CUP. Ik kan me echter wel wat scenario's voorstellen in de F1 waarin ik zou passen. Als de kans er weer is, dan zal ik die met beide handen aanpakken, maar we weten ook hoe het politieke spel kan regeren in F1.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws