Mercedes-top verdeeld over snelheidsvoordeel Hamilton na introductie 'raketmotor' Formule 1
Formule 1

Mercedes-top verdeeld over snelheidsvoordeel Hamilton na introductie 'raketmotor'

Mercedes-top verdeeld over snelheidsvoordeel Hamilton na introductie 'raketmotor'

Mercedes denkt dat de motorwissel van Lewis Hamilton in Saoedi-Arabië een voordeel op gaat leveren. Chief trackside engineering Andrew Shovlin en teambaas Toto Wolff verschillen echter in hun verwachting van hoeveel het daadwerkelijk gaat brengen. Shovlin verwacht dat Mercedes een flinke stap gaat zetten, terwijl Wolff vooral waarschuwt voor mogelijke stappen die Red Bull Racing op zaterdag en zondag kan zetten.

Allereest is Shovlin aan het woord, die bij Sky Sports F1 aangeeft dat de motor waar Hamilton op vrijdag mee reed niet de 'raketmotor' is die de Duitse renstal inzette in Brazilië. 'Dat zal een stap in de goede richting zijn', voorspelt de Brit wanneer de nieuwere krachtbron erin geschroefd is. 'Dat gaat een voelbaar voordeel opleveren. We moeten alle snelheid uit het pakket zien te halen die erin zit.'

Wolff terughoudend over kansen Hamilton en Mercedes

Voor Wolff is het niet zo vanzelfsprekend dat zijn team uit gaat lopen wanneer Hamiltons motor vernieuwd wordt. 'Deze vrijdag kan een vertekend beeld geven', waarschuwt de Oostenrijker. 'Je weet niet met wat voor motormodus de concurrenten rijden. We hebben bij onszelf, maar ook bij de concurrenten, grote stappen gezien van vrijdag op zaterdag.' Zo verwacht hij dat Red Bull ook vast aan snelheid gaat winnen.

'Ik blaas dan ook liever niet te hoog van de toren over hoe goed het gaat. We moeten de zaak gewoon analyseren en een zo sterk mogelijke bolide op het asfalt zetten', concludeert hij tegenover The Race. Wolff sluit het beslist niet uit dat Red Bull nog wat achter de hand heeft waarmee ze Mercedes zouden kunnen verrassen gedurende de kwalificatie en de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws