Sainz voelt spanning in Saoedi-Arabië: 'De baan geeft je heel veel adrenaline' Formule 1
Formule 1

Sainz voelt spanning in Saoedi-Arabië: 'De baan geeft je heel veel adrenaline'

Sainz voelt spanning in Saoedi-Arabië: 'De baan geeft je heel veel adrenaline'

De Formule 1-coureurs reden vrijdag hun eerste kilometers op het spiksplinternieuwe Jeddah Corniche Circuit. Het razendsnelle stratencircuit kent veel blinde en krappe bochten, waardoor de muren snel op de rijders afkomen. Veel coureurs klaagde over het vele verkeer, maar waren overwegend positief over het nieuwe circuit. 'Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.'

Meerdere rijders hebben al aangegeven dat ze hoog in de concentratie moeten zitten om een ronde in Saoedi-Arabië zonder kleerscheuren door te komen. Ferrari-coureur Carlos Sainz schaart zich achter dit commentaar. 'Het is heel anders dan banen waar ik eerder op heb gereden', zegt de Spanjaard tegenover Motorsportweek. 'Het circuit brengt veel intensiteit en je krijgt er heel veel adrenaline van. Als ik het al moet vergelijken dan lijkt het enigszins op Macau.'

Telkens als de coureurs de limieten willen opzoeken, komen ze akelig dichtbij de muren van het circuit. 'Het is zo snel en je zit zo dicht tegen de muren aan. Telkens wanneer ik de apex raakte, veegde ik haast met mijn banden over de muur. Ik ben blij dat iedereen redelijk ongeschonden uit de trainingen is gekomen.' De vrije trainingen telde één groot incident. Door een crash van Charles Leclerc, de teamgenoot van Sainz, kwam de tweede vrije training vroegtijdig ten einde. De Monegask kon ongedeerd weglopen.

Sainz heeft vertrouwen

Ondanks de intensiteit van de eerste kilometers op het circuit, heeft de Ferrari-coureur voldoende zelfvertrouwen voor de rest van het weekend. De Spanjaard wil strijden om de vijfde plek, 'Ik heb voldoende vertrouwen, want ik had het gevoel dat de snelheid de hele dag constant aanwezig was. Voor nu lijkt het erop alsof we weer een spannend gevecht zullen hebben met AlphaTauri, McLaren en Alpine. We gaan nu de data analyseren en toewerken naar de kwalificatie', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws