Alpine-coureurs vellen oordeel over circuit in Miami na redelijk succesvolle vrijdag Formule 1
Formule 1

Alpine-coureurs vellen oordeel over circuit in Miami na redelijk succesvolle vrijdag

Alpine-coureurs vellen oordeel over circuit in Miami na redelijk succesvolle vrijdag

Bij Alpine kijkt men terug op een prima vrijdag in Miami. In de eerste vrije training wisten Fernando Alonso en Esteban Ocon de top tien nog niet in te klimmen, maar gedurende de middagsessie ging het veel beter, met een vijfde plek voor de Spanjaard. De heren verwachten een spannend weekend en stellen dat Alpine nog diverse uitdagingen te wachten staat.

'Het was een goede dag, het circuit is tof. Het circuit kent wat lange rechte stukken, wat betekent dat we actie op zondag kunnen verwachten met de DRS', zo opent Alonso, die zijn verhaal doet bij Formula 1. Wel stelt hij dat het asfalt wat problemen kende na de twee sessies op vrijdag: 'Op sommige plekken is het asfalt beschadigd en gereduceerd tot een soort gravel. We gaan kijken of we het circuit na elke sessie schoon kunnen maken.'

Betreffende Alpine's prestaties heeft de Asturiër het volgende te melden: 'De auto voelde niet geweldig aan, maar de tijden zijn oké. Doorgaans leer je op een nieuw circuit veel op vrijdag en is de auto op zaterdag totaal anders. Er zit van alle teams nog veel aan te komen.' Hij verwacht dus ook dat de Franse renstal in de derde vrije training beter voor de dag kan komen dan op vrijdag.

Vanwege rode vlaggen kon Alpine niet echt ronden maken met veel brandstof aan boord, maar bleef het op vrijdag vooral bij low-fuel runs. 'Het is een straatcircuit, dus er mogen geen fouten gemaakt worden. Dat is een risico voor iedereen. Ook fysiek wordt dit een zeer uitdagende wedstrijd', concludeert Alonso, die naar die fysieke uitdaging uitkijkt.

Ocon over de kerbs

Ook Ocon heeft zich bij Formula 1 uitgelaten over het nieuwe stratencircuit. 'Het is een spannende baan. Vandaag ging het zeker niet slecht. Het was erg warm, wat het voor de coureurs zwaar maakt. Er zijn enkele grote kerbs waar we aan moeten werken, de auto springt werkelijk over het asfalt', aldus het perspectief van de Fransman, die daarmee vermoedelijk op de chicane doelt die onder de brug ligt.

'We hebben geprobeerd om ons op de longruns te richten. In de eerste vrije training lukte dat, in de tweede vrije training hadden we last van rode vlaggen', concludeert Ocon, die dus eveneens aangeeft dat de crash van Carlos Sainz het programma van Alpine ietwat overhoop gegooid heeft. Wel lijkt hij tevreden met de prestaties van zijn team na de eerste dag in Miami. Ocon eindigde VT2 op P9.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws