Mercedes verwacht goede prestatie in Singapore: 'Kijk naar Barcelona, Boedapest en Zandvoort' Formule 1
Formule 1

Mercedes verwacht goede prestatie in Singapore: 'Kijk naar Barcelona, Boedapest en Zandvoort'

Mercedes verwacht goede prestatie in Singapore: 'Kijk naar Barcelona, Boedapest en Zandvoort'

Andrew Shovlin heeft vertrouwen in het team van Mercedes voor de Grand Prix van Singapore. De Duitse renstal zette in zijn ogen ook een prima prestatie neer op het circuit van Monza, aangezien de head of trackside engineering niet het idee had dat er meer inzat dan een vijfde en zesde plek. Het circuit in Singapore zou echter beter moeten passen bij de auto van Mercedes. De achtvoudig constructeurskampioen wil dan ook voor een plek op het podium gaan.

De Grand Prix van Australië bleek een flinke uitdaging te zijn voor het team van Mercedes. Toch wisten George Russell en Lewis Hamilton het resultaat te maximaliseren in de ogen van de renstal. 'Het was echt een geweldige prestatie om ons op de tweede startrij te kwalificeren, maar in de race hadden we gewoon niet de snelheid', vertelt Shovlin in de debrief-video van Mercedes. 'Als we naar circuits gaan waar downforce een stuk minder belangrijk is, zien we dat Ferrari competitiever wordt. Op Monza waren ze gewoon een paar tienden sneller dan wij. Qua strategie konden we daardoor niets uitvoeren, waardoor P5 het hoogst haalbare was.'

Mercedes met veel vertrouwen naar Singapore

Voor Mercedes komt er mogelijk een beter weekend aan. De Formule 1 reist voor het volgende Grand Prix-weekend naar Singapore, waar er gereden zal worden op het Marina Bay Street Circuit. 'Er zijn genoeg redenen om te bedenken waarom we in Singapore beter zullen presteren, want het is een circuit was maximale downforce nodig is. Als je kijkt naar Barcelona, Boedapest en zelfs Zandvoort, dan zie je dat onze auto daar goed op presteert.'

Toch weet Shovlin dat het Marina Bay Street Circuit ook vaak voor verrassingen kan zorgen omdat de omstandigheden speciaal zijn. Bovendien is een deel van het circuit aangepast voor dit seizoen. 'Dat verandert een beetje hoe we met de banden om moeten gaan, maar doorgaans is het asfalt heel erg schurend voor de banden en Pirelli neemt de zachtste compounds mee. Er zijn dus genoeg uitdagingen die we aan moeten gaan. Toch verwachten een goed resultaat en hopen we weer op het podium te staan', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws