Albon heeft positief vooruitzicht: 'Ik hoop vooral dat we er nu iets beter voorstaan' Formule 1
Formule 1

Albon heeft positief vooruitzicht: 'Ik hoop vooral dat we er nu iets beter voorstaan'

Albon heeft positief vooruitzicht: 'Ik hoop vooral dat we er nu iets beter voorstaan'

Het Formule 1-team van Williams heeft de afgelopen maanden aanzienlijke vooruitgang geboekt. Hoewel de zwakheden in hun prestaties nog steeds zichtbaar zijn, is de algehele verbetering van de auto merkbaar. Coureur Alexander Albon verwacht echter dat de komende races uitdagender zullen zijn voordat ze weer kunnen schitteren bij de Grand Prix van Las Vegas. Hij benadrukt dat temperatuur een grote rol speelt bij Williams, waarbij hitte en hoge bandenslijtage een belangrijk aspect zijn voor het succes van het team.

Onder leiding van James Vowles heeft Williams zich aanzienlijk verbeterd en momenteel staan ze zevende in het constructeurskampioenschap, voor teams als Haas, Alfa Romeo en AlphaTauri. Hoewel het team onlangs goede resultaten heeft behaald, waaronder een zevende plaats in Italië, voorziet Albon uitdagingen in de nabije toekomst. De Williams-coureur benadrukt dat hij zich zorgen maakt over races op circuits zoals Interlagos in Brazilië. ‘Ik hoop vooral dat we er nu iets beter voorstaan. Dit resultaat was ook wel nodig, aangezien ik niet verwacht dat we tot aan Las Vegas dergelijke kansen weer krijgen’, vertelt Albon bij Motorsport.com.

De recente prestaties van Williams zijn aangemoedigend, mede dankzij een nieuw pakket dat in Canada werd geïntroduceerd. Sinds Montreal gaat het team vooruit, met als hoogtepunt hun prestaties op het circuit van Zandvoort. Desondanks beïnvloedde de harde wind hun tempo op dat circuit.

Vooruitzicht voor Williams 

Op de vraag of Williams zich nu minder zorgen maakt over technische circuits zoals die in Singapore, Japan en Qatar, antwoordde Albon: ‘Zeker weten. Je kunt onze zwakheden nog zien, maar we staan er beter voor dan vorig jaar. Het is wel zo dat wanneer een circuit heet wordt en de bandenslijtage hoog is, we beginnen te worstelen. Tijdens de Grand Prix van Monza hadden we het lastig en juist dit circuit zou ons moeten liggen. Ik denk dat als het twintig graden koeler was geweest, we een ook stuk rapper waren. Er ligt nog wel werk op de plank. We gaan nu naar Azië en Amerika, waar het ook heet kan zijn.’ Met een positieve opwaartse trend en een verbeterd prestatieniveau hoopt Williams zich staande te houden in de komende races en uiteindelijk terug te keren naar de top van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws