Fittipaldi prijst Sainz: 'Hij is constanter dan Leclerc' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi prijst Sainz: 'Hij is constanter dan Leclerc'

Fittipaldi prijst Sainz: 'Hij is constanter dan Leclerc'

Voormalig Formule 1-kampioen Emerson Fittipaldi heeft de prestaties van Carlos Sainz bij Ferrari niet alleen toegejuicht, maar hij heeft ook de algehele carrière van de Madrileen bij het team en zijn seizoensmanagement geprezen. In een recente verklaring benadrukte Fittipaldi het opmerkelijke vermogen van Sainz om consistent te presteren tijdens races en merkte hij op dat de druk op teamgenoot Charles Leclerc de jonge Monegask lijkt te beïnvloeden.

‘Carlos lijkt mij constanter als het gaat om het uitrijden van een race dan Leclerc. Ik zie dat Leclerc zich meer onder druk gezet voelt dan Sainz en het is een druk die van binnenuit komt. Als je een teamgenoot in dezelfde auto hebt, heb je een zekere druk en als je mentaal niet zo sterk bent, worden de zaken ingewikkeld. We weten dat Charles een groot talent heeft, maar hij zou meer ontspannen moeten racen. Zo zou het makkelijker voor hem zijn, betere resultaten behalen en minder fouten maken’, verklaart Fittipaldi bij SoyMotor.

Niet alleen succes in Monza

Fittipaldi onderstreept dat zijn observaties niet beperkt zijn tot Monza, waar Ferrari onlangs onder grote druk heeft gepresteerd, maar zich ook uitstrekken tot het circuit van Zandvoort. Op beide zeer verschillende circuits was Sainz in staat om Leclerc zowel in de kwalificatie als in de race te overtreffen. Bovendien wist Sainz zich tijdens deze races met succes te verdedigen tegen rivalen die hem wilden inhalen, waaronder Lewis Hamilton in Nederland en Leclerc in Monza.

De volgende race staat gepland in Singapore, een circuit waar Ferrari historisch gezien niet altijd sterk heeft gepresteerd. Deze race zou een extra uitdaging kunnen vormen voor Leclerc, aangezien hij na twee opeenvolgende nederlagen nog meer druk zal voelen. Sainz heeft momenteel zelfs meer punten verzameld in het kampioenschap dan Leclerc. Het vermogen om met deze toenemende druk om te gaan, wordt volgens Fittipaldi een belangrijk aandachtspunt voor de jonge Monegask.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws