Hamiltons toekomst in de F1: 'Je weet nooit waar je in het leven terecht zult komen' Formule 1
Formule 1

Hamiltons toekomst in de F1: 'Je weet nooit waar je in het leven terecht zult komen'

Hamiltons toekomst in de F1: 'Je weet nooit waar je in het leven terecht zult komen'

Lewis Hamilton en George Russell werden bevestigd als Mercedes-coureurs tot eind 2025, het laatste jaar met de huidige technische reglementen van de Formule 1. Hamilton heeft echter onthuld dat hij al nadenkt over zijn volgende contract, dat verdergaat dan 2025.

In een recent interview met Sky Sports bevestigt Hamilton zijn toewijding aan Mercedes voor de komende twee jaar, met als doel het winnen van een achtste wereldkampioenschap. ‘Het doel binnen die twee jaar is honderd procent om te vechten en een wereldkampioenschap te winnen. We staan nu tweede in het constructeurskampioenschap en we willen degenen die aan de top staan onttronen. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat we dat kunnen doen’, verklaart de nu zevenvoudig wereldkampioen.

Maar wat betreft zijn toekomst na 2025, houdt Hamilton de deur open voor verandering. ‘Wat de lange termijn betreft, denk ik na over mijn volgende contract – hoe dat eruit zal zien, hoe lang dat zal zijn. Ik ben van plan hier een tijdje te blijven. Maar het kan veranderen. Ik zou volgend jaar terug kunnen komen en zeggen: verdomme. Wie weet? Je weet nooit waar je in het leven terecht zult komen’, aldus Hamilton.

De 40-jarige Brit lijkt te beseffen dat de beslissing over zijn toekomst afhankelijk zal zijn van meerdere factoren, waaronder zijn prestaties en persoonlijke overwegingen. Hij benadrukt ook het belang van balans in zijn leven: 'Fit en gezond blijven en die balans proberen te vinden tussen genieten en je werk, balans met het gezinsleven en al dat soort dingen. Ik denk dat ik op dit moment een behoorlijk goede balans heb. Dat zorgt ervoor dat ik echt kan houden van wat ik doe.'

Rosberg over opmerkelijke opmerkingen Hamilton

Een ander opvallend gespreksonderwerp tijdens het raceweekend in Monza waren de opmerkingen van Hamilton over Max Verstappen. Hamilton suggereerde dat Verstappen minder sterke teamgenoten heeft gehad dan hijzelf en vergeleek Verstappens prestaties met die van voormalige wereldkampioenen als Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Nico Rosberg, voormalige teamgenoot van Hamilton en zelf wereldkampioen, begreep Hamiltons standpunt, hoewel hij het wel opmerkelijke opmerkingen vond. ‘Het is een beetje vreemd dat Lewis erover praat dat mijn teamgenoten zoveel beter waren. Waar komt dat vandaan? Maar ik denk wel dat hij een punt heeft. Hij had drie wereldkampioenen als teamgenoten en dat zegt veel’, legt Rosberg uit.

Rosberg benadrukt echter dat Verstappen op weg is om een van de grootheden van de sport te worden: 'Toch is het niet zo relevant omdat we allemaal weten hoe geweldig goed Max rijdt. Max gaat heel sterk richting hetzelfde niveau als Hamilton, Schumacher en Senna. Hij zal heel snel een van die top vijf grootheden worden. Fenomenaal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws