Middagsessie testdag 2 | Sainz zet snelste tijd neer, terwijl Pérez en Hamilton meer dan honderd rondes rijden Formule 1
Formule 1

Middagsessie testdag 2 | Sainz zet snelste tijd neer, terwijl Pérez en Hamilton meer dan honderd rondes rijden

Middagsessie testdag 2 | Sainz zet snelste tijd neer, terwijl Pérez en Hamilton meer dan honderd rondes rijden

Carlos Sainz sluit de tweede testdag in Bahrein af met de snelste tijd. De Spanjaard was met een 1:29.921 de snelste coureur van de dag, en alleen Sergio Pérez kwam tegen het einde van de middagsessie in de buurt van de tijd van de Spanjaard. Lewis Hamilton maakte de top drie compleet van de verlengde middagsessie. Pérez, Hamilton en Logan Sargeant werden de eerste drie coureurs die meer dan honderd rondes op het circuit wisten te rijden.

Om 12 uur Nederlandse tijd ging het licht weer op groen, en Charles Leclerc was de eerste coureur die het circuit op ging voor de middagsessie. Nadat de ochtendsessie vroegtijdig werd beëindigd, werd de middagsessie met een uur verlengd. Een losgekomen putdeksel in bocht 11 zorgde ervoor dat de coureurs in de ochtend niet meer het circuit op mochten, maar in de middag kregen de teams vijf uur om alsnog hun nieuwe bolides zoveel mogelijk te testen.

Doordat de middagsessie was verlengd, vond er bij sommige teams een stoelendans plaats. Leclerc startte de middagsessie, maar moest na het eerste uur de auto overhandigen aan teamgenoot Carlos Sainz. Sergio Pérez bleef wel de hele middag in de Red Bull, terwijl Esteban Ocon, Daniel Ricciardo en Lando Norris het stuur overnamen voor respectievelijk Alpine, Visa Cash App RB en McLaren.

Behalve een kleine inhaalactie van Kevin Magnussen op Leclerc, stond het eerste gedeelte van de middagsessie vooral in het teken van long runs, waardoor er niet veel snelste rondetijden werden verreden. Leclerc had na een half uur van de middagsessie gereden te hebben met 54 rondes de meeste rondes van elke coureur gereden, op de voet gevolgd door Hamilton met 53 rondes. De Monegask wist zijn snelste tijd van de ochtendsessie, 1:31.750, niet meer te verbeteren, voordat hij de Ferrari overdroeg aan Sainz.

Bottas haalt Pérez in, Sainz sluit zich aan bij Leclerc

Logan Sargeant had nadat een uur van de middagsessie was verstreken nog altijd de derde snelste tijd, 1:32.578, maar had wel een klein momentje dat hij de controle over het stuur verloor. De Amerikaan hield zijn Williams-bolide echter op de baan, en kon zonder kleerscheuren doorrijden. Hamilton duwde vlak daarna de Amerikaan alsnog naar P4, en pakte zelfs de op één na snelste tijd achter Leclerc, met 1:32.273.

Hamilton leek hiermee de andere coureurs te inspireren om ook weer snelle racerondes te gaan rijden, en niet veel later pakte eerst Lance Stroll en vervolgens Valtteri Bottas de vierde snelste tijd. Bottas zorgde ook nog voor de tweede inhaalactie van de dag, door Pérez voorbij te gaan. De Mexicaan blokkeerde zijn remmen, waardoor de Fin hem makkelijk in kon halen. Sainz sloot zich tegen het einde van de eerste helft van de sessie bij teamgenoot Leclerc aan en pakte de tweede snelste tijd van Hamilton af met 1:31.856. Esteban Ocon zorgde nog even voor een schrikmomentje voor zijn team, doordat hij zijn remmen blokkeerde en de Fransman de grindbak inschoot.

Met het ingaan van het derde uur van de middagsessie, opende Lando Norris de aanval op de snelste tijd door een snelste tweede sector van de dag neer te zetten: 39.221. Norris kwam niet voorbij aan de op dat moment snelste tijd van Sainz, 1:31.397, voorbij, maar sloot wel bij zijn oud-teamgenoot aan met 1:31.622. Sainz scherpte daarna zijn snelste tijd nog aan, en reed op de soft-banden naar de snelste tijd van het 2024-seizoen tot nu toe: 1:30.686.

Problemen bij Pérez weerhouden coureur niet van 100 rondes

Pérez zorgde nog even voor wat spanning op het circuit, doordat de Mexicaan ineens langzaam over het circuit ging. De Mexicaan wist de pits alsnog te halen, en was even later alweer op het circuit te zien. De Oostenrijkse renstal maakte verder niet bekend wat de problemen waren bij de bolide van hun Mexicaanse coureur. Sainz bleef ondertussen snelle ronde na snelle ronde rijden, en verbeterde zijn tijd naar 1:29.921 halverwege de middagsessie.

Doordat de zon langzaam achter de horizon verdween in Bahrein, ging ook de temperatuur van het wegdek omlaag. Pérez kreeg een paar nieuwe medium-banden onder zijn Red Bull-bolide, en wist gelijk in de buurt van de nog altijd tweede snelste tijd van Norris te komen met 1:31.461. Sainz voerde ondertussen nog altijd de ranglijst aan.

Met nog een uur en 45 minuten op de klok begonnen Pérez en Bottas heel even tegen elkaar te racen, en plaatste de Mexicaan een mooie inhaalactie op de Fin op het rechte stuk naar de finishlijn. Pérez werd een paar rondes na zijn inhaalactie ook de eerste coureur die tijdens de testdagen meer dan 100 rondes heeft gereden. Hamilton sloot zich even later bij zijn Mexicaanse rivaal aan, en kwam op gelijke hoogte als de Mexicaan door ook 108 rondes te rijden. Sargeant werd de derde coureur die over de 100 rondes kwam.

Coureurs sluiten tweede testdag af met racesimulaties, en verbeterde rondetijden

De baancondities waren tegen het einde van het einde van het vierde uur van de middagsessie vergelijkbaar met de baancondities die de coureurs tijdens de kwalificatie in Bahrein zullen aantreffen, waardoor veel teams race- en kwalificatiesimulaties uitvoerden. Zo was Sainz op de C2-banden bezig aan een racesimulatie, en vonden er ook bij zijn collega's weinig tijdsverbeteringen plaats. Stroll en Bottas namen de racesimulaties nog wat serieuzer, en haalde elkaar om de beurt in.

Norris stond ondertussen binnen met technische problemen, terwijl Hamilton buiten op de baan begon met het aanscherpen van zijn snelle rondetijden. De Brit kwam niet aan de tijd van Sainz, maar wist wel een tweede tijd neer te zetten door 1:31.066 te rijden, voordat hij een moment van overstuur kende de ronde erna. Ook Daniel Ricciardo verbetert zijn snelste rondetijd en gaat naar de vijfde plek met 1:31.411.

Met nog een half uur te gaan van de middagsessie van de tweede testdag kwam ook Norris weer het circuit op. Een probleem aan het brandstofsysteem zorgde ervoor dat de jonge Brit een tijdje niet op het circuit te zien was, maar de coureur stond nog altijd op de op drie na snelste rondetijd. Pérez schoof ondertussen op de mediums op naar de tweede snelste tijd, en kwam maar zeven tienden tekort op de nog altijd snelste tijd van Sainz, die de Spanjaard wel op de softs had neergezet. De middagsessie werd afgesloten met een aantal safety car-tests, waardoor de coureurs nog wat raceactie op de baan beleefden.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Snelste tijden dag 2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws