Minister-president Australië roept F1 op tot annuleren van Grand Prix van Rusland Formule 1
Formule 1

Minister-president Australië roept F1 op tot annuleren van Grand Prix van Rusland

Minister-president Australië roept F1 op tot annuleren van Grand Prix van Rusland

Scott Morrison, de minister-president van Australië, roept de Formule 1 op tot het annuleren van de Grand Prix van Rusland. Dat doet hij via zijn officiële Twitter-account. Reden hierachter is de oorlog die het land deze week is begonnen met buurland Oekraïne.

Morrison reageert via Twitter op een tweet van Danielle Scott, een freestyle skiër uit Australië. Zij zegt niet mee te doen aan het WK in Rusland en het land te verlaten. Morrison is blij met haar keuze en roept andere sporten op om niet naar Rusland te gaan - waaronder de Formule 1: 'Alle internationale sportevenementen in Rusland moeten geannuleerd worden en dat is inclusief de Grand Prix in Sotsji.'

Formule 1 laat nog niet van zich horen over Rusland

De Grand Prix van Rusland staat dit seizoen gedurende het weekend van 23-25 september op de kalender van de Formule 1. Doorgang van de wedstrijd lijkt echter op losse schroeven te staan nu Rusland een oorlog is begonnen met Oekraïne. Het land van president Vladimir Poetin mag al rekenen op economische sancties en ook vanuit de sportwereld is met afschuw gereageerd op de inval van Rusland in Oekraïne.

Wat de Formule 1 gaat doen, is nog niet duidelijk. Wel staken de teambazen op donderdagavond de koppen bij elkaar om te overleggen wat er moet gebeuren met de Grand Prix op het Sochi Autodrom. De uitkomst van dit overleg is nog niet duidelijk. Eén ding staat wel vast: Sebastian Vettel zal niet meedoen als de race wel doorgaat. Hij gaf aan niet naar een land toe te willen gaan dat oorlog voert. Max Verstappen wil eveneens niet racen in Rusland, maar gaf in tegenstelling tot Vettel niet aan of hij het evenement zou boycotten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws